Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 30 okt 2018

Apple introduceert nieuwe iPad Pro’s: USB-C, nieuwe Pencil en meer!

Na maanden aan geruchten heeft Apple eindelijk een grote upgrade voor de iPad Pro onthuld. Het nieuwe model heeft dunnere schermranden, Face ID en, jawel, een USB-C port!

iPad Pro 2018 onthuld

De nieuwe iPad Pro komt opnieuw in twee schermformaten uit: 11-inch en 12.9-inch. Het mooie aan de dunnere schermranden is dat het nieuwe 11-inch model praktisch even groot als het voormalige 10.5-inch model is.

Het nieuwe 11-inch model kost in Nederland minimaal 899 euro, het 12.9-inch model minimaal 1119 euro. Het nieuwe design brengt een flink aantal veranderingen met zich mee. Zo is dit de eerste iPad Pro zonder homeknop. Daardoor is het scherm verticaal een stuk groter.
Apple iPad Pro 2018

Apple iPad Pro 2018

De bezels zijn aan alle kanten dus ook een stuk dunner geworden. De nieuwe tablets maken net zoals de iPhone XR gebruik van Apple’s Liquid Retina scherm. De Promotion-technologie van de techgigant moet zorgen voor uitstekende schermprestaties.

Helaas moeten gebruikers daarvoor ook een offer brengen, want er zit geen 3.55mm headphone jack op de nieuwe modellen. De nieuwe iPad Pro’s komen gepaard met Face ID, als vervanger voor Touch ID. Dat is de gezichtsherkennings-technologie die we ook kennen van de iPhone X.

Onder de motorkap

De technologie werkt in tegenstelling tot de iPhone zowel horizontaal als verticaal, wat van pas komt als je de iPad Pro bijvoorbeeld als laptop gebruikt. Onder de motorkap zit de nieuwe A12X Bionic, in combinatie met een 8-core CPU en een 7-core GPU. Dat moet volgens Apple een 35 procent snellere single-core performance opleveren, en tot maar liefst 90 procent snellere multitasking.
Apple iPad Pro 2018

Apple iPad Pro 2018

Qua GPU belooft Apple zelfs prestaties die de Xbox One S evenaren, in een pakketje dat veel compacter is. Een flinke belofte! Alle games die je gaat spelen kun je kwijt op maximaal 1TB aan opslaggeheugen.

Eindelijk USB-C en nieuwe Apple Pencil

USB-C zorgt ervoor dat de nieuwe iPad Pro’s een nog geschikter alternatief zijn voor laptops en computers. Apple is er nog niet helemaal, maar dit is al een hele grote stap in de goede richting. Nu de iPhones nog, en je hebt een universele gebruikservaring wat kabels betreft. Precies, net zoals op Android.

Sterker nog, je kunt de nieuwe iPad Pro zelfs aansluiten op een externe monitor, tot 5K. Ook hebben de nieuwe modellen vier speaker die breed stereo-geluid bieden. Aan de bovenkant zit een 12MP camera die in 4K kan filmen. Apple belooft een accuduur van 10 uur.
Apple iPad Pro 2018

Nog meer goed nieuws: Apple komt ook met een nieuwe Apple Pencil, de stylus van de iPad Pro. De nieuwe pen hoef je niet meer in de oplaad-port van de iPad te steken, maar kan magnetisch en draadloos erop bevestigd worden.

De pen hoeft dus ook niet meer los rond te slingeren. Bovendien ondersteunt de nieuwe pen gestures, ook beschikbaar voor ontwikkelaars. Het oude Smart Keyboard maakt plaats voor het nieuwere Smart Keyboard Folio.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple introduceert nieuwe iPad Pro’s: USB-C, nieuwe Pencil en meer!
Sluiten