Nieuwe iPhone 12 lijkt qua uiterlijk op iPad Pro

Ap​ple lanceerde eerder vanavond de lang verwachte iPhone 12. De smartphone heeft qua uiterlijk een transformatie ondergaan en lijkt veel op de iPad Pro. Hij is kleiner, dunner en lichter dan zijn voorganger.

Voorafgaand aan het event van Ap​ple lekten er al beelden uit van de iPhone 12. Toen werd al bekend dat zowel de iPhone 12 als de iPhone 12 Mini specificaties beschikbaar zullen zijn in zwart, blauw, groen, rood en wit. De iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max zullen verkrijgbaar zijn in blauwe, goud, grafiet en zilver. Benieuwd naar de iPhone 12 Mini specificaties? Het is de kleinste, dunste en lichtste 5G-smartphone van de markt.

Haarscherp beeld; kleiner toestel

Het beeldscherm van de nieuwe iPhone 12 is een 6.1-inch Retina XDR OLED scherm. Qua pixeldichtheid en helderheid zou het beeldscherm volgens Ap​ple twee keer zo scherp als zijn voorganger moeten zijn. Dolby Vision en HDR 10 worden ondersteund.

Verder heeft -ie vlakke randen en is hij 11 procent dunner, 15 procent kleiner en 16 procent lichter dan de iPhone 11 – goed nieuws dus als je dat net een wat te zwaar en log toestel in de hand vond.

Night mode nu ook op selfiecamera

Zoals verwacht is de nieuwe smartphone voorzien van een dual-camerasysteem, bestaande uit een 12 megapixel Ultra Wide camera en een 12 megapixel Wide camera. De nieuwe lens van de Wide camera zorgt ervoor dat de iPhone 27 % beter presteert bij minder licht dan zijn voorganger. De Night Mode is bij dit model ook beschikbaar voor de selfiecamera en de functie Time-Lapse.

Bovendien kun je met AppleProRAW voor iPhone, dat Apple zojuist introduceerde, je foto’s tot in detail nabewerken op je toestel. Dat worden perfecte foto’s, dus.

iPhone 12 is draadloos op te laden

Opladen gebeurt met een magnetische oplader. Deze technologie – Mag Safe – kennen we van oudere MacBook-modellen. De lader zelf lijkt op de Ap​ple Watch oplader. Handig: met de MagSafe sual-charger, die je kunt uitklappen, kun je je iPhone en Ap​ple Watch gelijktijdig opladen. Minpuntje is dat Ap​ple de adapter niet meer standaard meelevert met de iPhone – en oordopjes ook niet meer, overigens. Die dien je dus los aan te schaffen. De verwachting dat de stap richting USB-C zou worden gemaakt, kwam niet uit: de iPhone 12 is nog voorzien van een lighting-port aansluiting.

Tot slot, goed nieuws voor als je om de zoveel tijd je scherm moet laten vervangen omdat je je toestel weer eens uit je handen hebt laten glijden: het nieuwe toestel is voorzien van Ceramic Shield. Dit maakt het glas sterker en zorgt ervoor dat je telefoon tot vier keer meer kans heeft om heel te blijven bij een val.

in samenwerking met KPN

Reageer op artikel:
Nieuwe iPhone 12 lijkt qua uiterlijk op iPad Pro
Sluiten