Daniel Koster
Daniel Koster Apple 7 sep 2016

Waarom het prima is dat de nieuwe iPhone 7 er hetzelfde uitziet

De iPhone 7 zal er naar alle waarschijnlijk bijna precies hetzelfde uitzien als de iPhone 6. Velen reageerden hier negatief op. Apple zou niet meer vernieuwen en de innovatieve draad kwijt zijn. Wij geven tegengeluid en vinden het juist geen probleem dat het jasje van de nieuwe iPhone hetzelfde blijft!

Why change a winning team?

De afgelopen tijd is er flink gesproken over de afname van de iPhone-verkoop. In de onderstaande grafiek zie je dat de iPhone-verkoop voor het eerst in 2016 afneemt ten opzichte van het kwartaal van een jaar daarvoor. Echter vergeten mensen dat er nog steeds elke maand miljoenen iPhones worden verkocht en velen nog steeds bij de smartphone van Apple zweren. Het besturingssysteem werkt fijn, de hardware is top en bovenal ziet de telefoon er prachtig en strak uit. Waarom zou je dit uiterlijk dan plots gaan veranderen als dat al klopt? Puur omdat het moet? Nee!

Bron: BI

Kijk maar eens naar andere merken

Sterker nog, het is af te raden om de telefoon nu flink te gaan veranderen. Waarom? Omdat je een iPhone koopt juist omdat-ie bij je past. Dat geldt ook voor andere merken. De schoenen die je draagt, de auto waar je in rijdt enzovoorts. Vooral echte stijliconen die onveranderd blijven trekken je juist. Je kunt denken aan dat ene legendarische Rolex-model en de Porsche 911. Deze zaken excelleren door hetzelfde te blijven, maar hierin te blijven perfectioneren. En dat is precies hetgeen de iPhone 7 nu ook doet. Vergeet bijvoorbeeld niet dat er wel verbeteringen aan het uiterlijk zullen zijn, evenals de roddel dat de phone bijvoorbeeld in nieuwe kleuren beschikbaar wordt. Revolutionair, nee. Wel weer wat frisser, ja!

Nooit meer iets aan het uiterlijk van de nieuwe iPhone veranderen?

Ook is het belangrijk om je te beseffen dat het tweaken van het uiterlijk, maar niet drastisch veranderen daarvan weinig zegt over het innerlijk van de iPhone 7. Het nieuwe vlaggenschip van Apple is van allerlei tweaks voorzien. Je kunt hier zien wat voor tweaks worden verwacht. Je kunt denken aan een betere accu, een snellere processor en een betere camera. Dat zijn allemaal redenen om voor dit model te gaan. Dat het uiterlijk dan niet drastisch verandert, maar er ‘gewoon’ weer strak en tof uitziet is toch prima? Wij vinden van wel. En tja, de iPhone 7 wordt toch gewoon weer een ongekend succes, kijk maar!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom het prima is dat de nieuwe iPhone 7 er hetzelfde uitziet
Sluiten