Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 okt 2018

Nieuwe Mac mini maakt zijn debuut tijdens Apple Event

Apple heeft tijdens het oktober hardware-event in New York eindelijk een nieuwe Mac mini onthuld. Sinds 2016 heeft de Mac al geen update meer gehad, dus fans zaten hier al even op te wachten.

Nieuwe Mac mini

Aan de buitenkant zie je het in ieder geval niet af. De nieuwe Mac mini is vrijwel identiek aan zijn voorganger aan de buitenkant, naast de nieuwe Space Grey finish. Tof detail: al het gebruikte aluminium is honderd procent gerecycled.
Mac mini Apple

Mac mini Apple

De nieuwe Mac is verkrijgbaar met een quad-core 8e generatie Intel processor met Turbo Boost Speeds tot 4.6GHz, en intel UHD graphics. Diehard gebruikers kunnen ook aan de gang met een 6 cores variant. Daardoor is de kleine computer maar liefst vier keer sneller dan voorheen. Om het helemaal af te maken kun je de Mac mini met maximaal 64GB aan werkgeheugen krijgen.

Qua opslag kun je ook ver gaan, want er is een SSD-variant met 2TB aan opslaggeheugen. De T2 Security Chip zorgt ervoor dat je als gebruiker altijd veilig bent. Aan porten is er in ieder geval geen gebrek.
Mac mini Apple

Mac mini Apple

Zo heb je beschikking over een 1 gigabit-ethernet port, vier keer Thunderbolt 3, een HDMI-port en twee USB-A ports. Om het pakketje compleet te maken zit er ook een 3.5mm headphone jack op.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Mac mini gaat minimaal 899 euro kosten en is vanaf vandaag te bestellen in Europa. Check de site van Apple voor meer informatie over de interne hardware en wat er nieuw is. En maak ook kennis met de nieuwe MacBook Air. Ook die Mac krijgt nog in oktober een flinke upgrade.

Reageer op artikel:
Nieuwe Mac mini maakt zijn debuut tijdens Apple Event
Sluiten