Mark Hofman
Mark Hofman Tablets & Computers 13 okt 2021

Nieuwe MacBook Pro waarschijnlijk voorzien van miniLED-display

Het Unleashed-evenement van Apple, dat volgende week maandag plaatsvindt, draait waarschijnlijk om een gloednieuwe MacBook Pro. Het gerucht gaat niet alleen dat dit model voorzien wordt van de volgende generatie Apple Silicon, maar ook dat het beeldscherm vernieuwd wordt.

Dat is in ieder geval het bericht dat DSCC (Display Supply Chain Consultants) CEO Ross Young naar buiten brengt. Volgens de analist wordt de nieuwe MacBook Pro voorzien van miniLED.

MacBook Pro voorzien van miniLED

De nieuwe MacBook Pro, die volgende week maandag waarschijnlijk aangekondigd gaat worden, krijgt waarschijnlijk een beeldscherm met miniLED. De technologie werd bij Apple voor het eerste gebruikt bij de 12,9-inch iPad Pro (2021). Volgens Ross Young klopt Apple bij dezelfde leveranciers (LG Display en Sharp) aan om het beeldscherm naar Macs de brengen.

Volgens Young krijgt de MacBook, zoals je hierboven kunt zien, niet alleen miniLED. Er wordt ook verwacht dat het beeldscherm van de laptop Oxide backplanes en een verversingssnelheid van 120Hz krijgt.

Het is natuurlijk een gerucht, maar volgens Ross Young is er geen twijfel meer mogelijk. De bron, die een goede reputatie heeft op dit gebied, laat weten dat het een 100% zekerheid is dat de MacBook Pro voorzien wordt. Gezien de technologie ook al is toegepast op de iPad Pro (2021) is dat iets waar wij ons ook wel in kunnen vinden.

Zowel 14-inch als 16-inch

De verwachting is dat de nieuwe MacBook Pro in twee verschillende modellen beschikbaar zal zijn. Zo kunnen consumenten aan de haal met een 14-inch model en een 16-inch model. Al is dat zeker niet het enige verschil met de huidige Pro-modellen. Zo wordt er in de wandelgangen gesproken over een compleet nieuw ontwerp.

Macs worden meer verscheept vlak voor mogelijk MacBook Pro-event

De nieuwe MacBook zou het einde kunnen betekenen van de Touch Bar en geliefde aansluitingen, zoals HDMI en SD, weer terug kunnen brengen. Meer weten? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel of check deze pagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe MacBook Pro waarschijnlijk voorzien van miniLED-display
Sluiten