Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 24 jun 2019

Details versnelde lancering nieuwe MacBook Pro duiken op

September wordt een drukke maand voor Apple, want naast de nieuwe iPhones kunnen we dan ook een nieuwe MacBook Pro en MacBook Air verwachten.

Nieuwe MacBook Pro in september

Dat nieuws brengt Jeff Lin, een doorgaans zeer goed ingelichte analist bij IHS Markit. Neem het nieuws dus voorlopig met een korrel zout, maar het lijkt erop dat september een mooie maand gaat worden.

Volgens Lin gaat het om een 16-inch MacBook Pro, met een schermresolutie van 3072 x 1920. Ter vergelijking: het huidige 15-inch model heeft een resolutie van 2880 x 1800. Waar geruchten dit weekend wezen op een overstap naar OLED, zal dat volgens Lin bij deze nieuwe generatie nog niet het geval zijn. Apple zal voor LCD gaan, aldus de analist.

De reden dat je dit gerucht vrij serieus mag nemen, is dat dit niet de eerste keer is dat de 16-inch MacBook Pro voorbij komt. De gereputeerde analist Ming-Chi Kuo had het de afgelopen maanden al meermaals over de onaangekondigde laptop. Kuo weet vaak maanden van tevoren wat de plannen van de techgigant zijn dankzij bronnen binnen de leveranciersketen van Apple.

Hij zei echter dat de nieuwe MacBook Pro niet voor 2020 gelanceerd zou worden. Terwijl Lin nu dus beweert dat het nieuwe model al in september onthuld zal gaan worden.

Het zou best kunnen dat beide mannen op het moment dat ze met dit nieuws kwamen gelijk hadden. Nu ook de huidige generatie MacBooks met toetsenbord-problemen kampt is de kans namelijk vrij groot dat Apple de lancering van de volgende generatie versnelt. Maar goed, even afwachten dus.

Meer nieuwe Macs

De analist verwacht naast de 16-inch MacBook Pro in september ook een upgrade voor de 13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar. Ook de MacBook Air krijgt naar verluidt een flinke upgrade. Dat is opvallend, want beide modellen lijken behoorlijk op elkaar. De verwachting was dat Apple de Pro zonder Touch Bar uit zou gaan faseren, omdat de MacBook Air mooi dat segment voor zijn rekening kan nemen. Op naar september!

?Check ook: iPhone 11: alles wat we weten over Apple’s nieuwe vlaggenschip

Reageer op artikel:
Details versnelde lancering nieuwe MacBook Pro duiken op
Sluiten