Jelle van Es
Jelle van Es Games 11 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Mass Effect speelt zich af na deel drie: bekijk nu de eerste beelden

De originele Mass Effect-trilogie was een feest om te spelen. Het feit dat het vervolg, Andromeda, vervolgens zo matig was, deed pijn. Toch wordt er gewerkt aan een nieuw deel, die tijdens de jaarlijkse Game Awards werd getoond.

Helaas is het geen grote onthulling, maar voornamelijk een teaser. Deze geeft wel wat hoop over de originele crew van de Mass Effect-trilogie, waardoor we wellicht wat oude bekenden gaan tegenkomen.

Mass Effect keert terug

Zonder veel spoilers te willen geven, was het zo dat Mass Effect 3 best wel een sluitend einde had. Wat dat betreft was het logisch dat Andromeda je aan de slag liet gaan met een compleet nieuwe setting die zich lang na de gebeurtenissen van deel drie afspeelden. Door het gemis van die oude setting, een verhaal dat niet sterk was en het feit dat de game niet lekker liep, kwam dat deel nooit van de grond. Dit nieuwe deel lijkt het anders te gaan doen. Uit de beschrijving komt naar voren dat het gemaakt wordt door een team van veteranen die aan de oude games hebben gewerkt en daardoor wellicht iets meer weten wat de gamers willen. Bekijk de desbetreffende teaser hieronder.

De teaser begint met het tonen van verschillende sterrenstelsels, gevolgd door een shot door heel wat brokstukken. Dat kan een knipoog zijn naar het einde van Mass Effect 3. Daarbij denk ik ook een Mass Relay te zien, de techniek waarmee het mogelijk was om snel tussen sterrenstelsels te reizen. Vervolgens reizen we af naar een sneeuwplaneet, waar we een Asari zien. Zij pakt van de grond een stuk metaal op, wat het bekend N7-logo blijkt te zijn, afkomstig van het schip waarmee Shepard en zijn crew rondvloog.

Nog even wachten

Voordat we daadwerkelijk met de nieuwe Mass Effect aan de slag kunnen, zullen we nog even moeten wachten. Dit is een game die in het begin van de ontwikkeling lijkt te zijn, waardoor ik hem niet voor 2022 verwacht. Tot die tijd moet je het dus doen met de heruitgave van de trilogie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nieuwe Mass Effect speelt zich af na deel drie: bekijk nu de eerste beelden
Sluiten