Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 31 aug 2017

Ontbytes: de fantastische teaser van Blade Runner 2049, betaalbare Nest thermostaat gepresenteerd en meer

Niets is lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opvallende nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de koffieapparaat. Met vandaag onder meer: de nieuwe Nest thermostaat en de teaser van Blade Runner.

De beveiliging op Android-telefoons blijft achterlopen

Uit een onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat de helft van de smartphones van Android blijft achterlopen met beveiligingsupdates van de telefoons. Slechts vijf procent beschikt over de meest recente veiligheidsupdate.

Het is belangrijk dat telefoons over recente updates beschikken omdat hiermee problemen met de beveiliging van de telefoons kunnen worden voorkomen. De update dicht lekken in de software en maken smartphones veiliger. De nieuwste Android-versie 8.0 moet het updaten van Android gemakkelijker maken. Helaas moeten de meeste Android-gebruikers nog maanden op deze update wachten.

Nest komt met goedkopere slimme thermostaat

Het zusterbedrijf van Google, Nest, heeft een goedkopere versie van zijn slimme thermostaat gepresenteerd. De nieuwe thermostaat moet 169 dollar kosten. Dat is 80 dollar minder dan het model dat al op de markt is.

De Nederlandse prijs van de nieuwe thermostaat is nog niet bekend. De prijs van de Nest die op dit moment op de markt is kost in Nederland 249 euro. De nieuwe thermostaat is goedkoper omdat de bedieningsring rond het scherm is gemaakt van plastic in plaats van metaal. De slimme thermostaat kan nog steeds met een app worden aangestuurd vanuit huis of vanaf een afstand.

Blade Runner

Aantal gebruikers OV-chipkaart-app minimaal

De app ‘OV-chip mobiel’ heeft er deze maand slechts 700 nieuwe gebruikers bij gekregen en telt nu 5400 gebruikers. Met deze app kun je inchecken in het openbaar vervoer.

SP-kamerlid Cem Laҫin heeft staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu gevraagd of de app is geflopt. Volgens de directeur van het bedrijf dat de app maakte is de introductieperiode van de app waardeloos verlopen. In de proef met OV-chip die eind mei van start ging is 1,2 miljoen euro geïnvesteerd.

Snackbyte: Blade Runner 2049 teaser

Het duurt nog een aantal maanden voordat Blade Runner 2049 uit komt. Fans van de films kunnen nu weer eventjes vooruit met de teasers die worden vrijgegeven. De teasers zijn drie korte films die een kijkje geven in het gat van dertig jaar tussen de aankomende Blade Runner film en de originele film die zich afspeelde in 2019. De eerste korte film is 2036: Nexus Dawn en is geregisseerd door Luke Scott, de zoon van de Blade Runner regisseur Ridley Scott. Hier kun je hopelijk weer even mee vooruit!

Reageer op artikel:
Ontbytes: de fantastische teaser van Blade Runner 2049, betaalbare Nest thermostaat gepresenteerd en meer
Sluiten