Nieuwe Netflix feature wordt afgebrand door filmmakers

Netflix en filmmakers gaan niet altijd even goed samen. Naast dat sommige van hen vinden dat dergelijke streamingdiensten de filmindustrie bedreigen blijkt ook dat de feature die Netflix momenteel aan het uitproberen is niet door iedereen gewaardeerd wordt.

Het bedrijf zou aan het experimenteren zijn met de mogelijkheid om films en series op een aangepaste snelheid te kunnen laten afspelen. Ondanks dat dit voor sommigen wellicht een interessante functie gaat zijn, blijkt dat mensen uit de filmwereld er niet zo warm voor lopen.

Filmindustrie ziet aangepaste afspeelsnelheid niet zitten

De mogelijkheid om Netflix content sneller of langzamer af te kunnen laten afspelen wordt door enkele filmmakers en acteurs gezien als een belediging voor hun werk.

Zo ziet schrijver en regisseur Judd Apatow, die onder andere betrokken was bij de Netflix Original Love, de nieuwe functie als ”het rotzooien met andermans timing” en laat op Twitter zijn onvrede blijken:

Ook Breaking Bad-acteur Aaron Paul, wiens recente Netflix film waarschijnlijk door de testgroep in aangepaste snelheid bekeken is, blijkt de feature niet echt te zien zitten:

Als derde doet ook nog Mission Impossible: Ghost Protocol-regisseur Brad Bird nog een duit in het zakje over de functie waar Netflix mee bezig is:

Al zijn er ook genoeg mensen die geen kwaad in de nieuwe feature zien. Zo kreeg de bovenstaande filmmaker een reactie van iemand die aangaf dat ”de film gewoon zal blijven zoals die was en op de oorspronkelijke snelheid bekeken kan blijven worden.” Ze gaf daarbij aan zelf weinig tijd te hebben, waardoor deze functie wel goed van pas kon komen.

Netflix app op Android

Een aantal websites wisten vorige week te melden dat sommige Android gebruikers een mogelijkheid ontdekte om Netflix films en series op aangepaste snelheid af te spelen. Naast dat ze content 1.25 of 1.5 keer zo snel konden afdraaien, was het ook mogelijk om deze met 0.75x of 0.5x te vertragen.

Het laatste nieuws over deze Netflix functie (en andere updates) is te vinden op de overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Nieuwe Netflix feature wordt afgebrand door filmmakers
Sluiten