Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 31 jan 2020

Nieuwe Nintendo Switch in 2020? Dit zijn de kansen!

De Nintendo Switch is zonder twijfel één van de meest populaire spelcomputers van dit moment. Gisteren brachten we nog het nieuws dat de spelcomputer inmiddels meer dan vijftig miljoen keer is verkocht. Vandaag haalt Nintendo het nieuws door te stellen dat er dit jaar geen nieuw model komt.

En daarmee doelt het bedrijf op de Nintendo Switch Pro, waar al lange tijd geruchten over zijn. Het zou gaan om een sterker model van de spelcomputer die in staat is om games beter te draaien en zou moeten bestaan naast het huidige model en de Nintendo Switch Lite.

Geen Nintendo Switch Pro dit jaar

Het nieuws komt van Shuntaro Furukawa, de huidige CEO van het bedrijf. Hij liet tegenover investeerders weten dat het bedrijf dit jaar geen plan had om een nieuw model op de markt te brengen. Dat betekent dus niet dat hij niet komt, maar meer dat dit jaar min of meer wordt uitgesloten. Dat is echter wel iets wat we vaker hebben gehoord. In de periode van geruchten naar de Nintendo Switch Lite werden er soortgelijke berichten naar buiten gebracht.

Nintendo Switch Online
De Nintendo Switch (Bron: Nintendo)

Furukawa stelde dat als je naar de traditionele manier van spelcomputers zou kijken, dat het drie jaar na release min of meer gebruikelijk is om een nieuw model uit te brengen die het mogelijk maakt om meer kracht te bieden. En dat zou het weer makkelijker maken voor ontwikkelaars om games die nu in ontwikkeling zijn voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X om ze over te zetten naar een Nintendo Switch-model.

Tegelijkertijd is het ook zo dat het dus vorig jaar met de Nintendo Switch Lite kwam, die voor een gereduceerde prijs gamers de mogelijkheid biedt om een Switch in huis te halen. En de reeds bestaande Switch is voorzien van een nieuw model, die het mogelijk maakt om de batterij langer mee te laten gaan. Tot slot is het ook wel zo dat de Nintendo Switch-gebruikers voornamelijk games op het platform koopt dat van Nintendo zelf komt. Wat dat betreft heeft Nintendo dus een grote afzetmarkt gecreëerd om hun eigen games op te verkopen.

Reageer op artikel:
Nieuwe Nintendo Switch in 2020? Dit zijn de kansen!
Sluiten