Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Cars 9 jan 2019

Nieuwe Nissan Leaf brengt je nóg verder op een accu

Toen Nissan in 2017 haar elektrische Leaf voorzag van een update, beloofde het bedrijf dat er ook een long-range versie zou verschijnen. De fabrikant was vervolgens erg stil over de lange-afstand variant, maar heeft tijdens CES 2019 die stilte verbroken. Nissan komt met een nieuwe versie van de Leaf, in de vorm van Leaf e+, welke een flink stuk verder rijdt dan zijn voorganger. Maar liefst 40 procent om precies te zijn. 

Nieuwe Nissan Leaf rijdt nóg verder

Tijdens CES 2019 heeft Nissan eindelijk de stilte verbroken rond om de lange-afstand versie van de Leaf. De elektrische auto is verreweg het populairst in ons land en een mogelijke upgrade is wat dat betreft voor veel mensen interessant. Nissan maakt bekend dat de nieuwe Leaf e+, zoals de auto gaat heten, maar liefst 40% langer rijdt dan de huidige variant. Dat komt neer dat je straks op een accu iets meer dan 360 kilometer kan rijden. Daarnaast is hij ook iets krachtiger dan zijn voorganger.

Nissan Leaf 2018

De nieuwe variant van de Nissan Leaf beschikt over een 64kWh batterij waarmee de auto zo’n 120 kilometer meer af kan leggen met een volle accu. Daarnaast beschikt de auto over een verbeterde 150kW motor, waarmee hij 200PK met zich meedraagt. Qua design veranderd er weinig. De Leaf e+ ziet er hetzelfde uit en heeft, op 5mm hoogte verschil, dezelfde afmetingen als zijn voorganger. Ondanks een grotere batterij, duurt het volgens Nissan net zo lang om het volledig op te laden als het vorige model.

Een van de populairste

De Leaf debuteerde in 2017 en was een frisse wind in de elektrische automarkt. De auto verscheen met een 40 kWh batterij waarmee je op een accu zo’n 241 kilometer kon rijden. Met geavanceerde technologieën als ProPilot assistance en Emergency Breaking wist het haar concurrenten ver achter zich te laten. Maar het allerbelangrijkste: de auto had een flinke upgrade gekregen op het gebied van design, waardoor hij veel toegankelijker werdt voor de consument.

Nissan Leaf 2018

De Nissan Leaf e+ is vanaf volgende maand beschikbaar in Japan, maar komt ook naar Europa toe. De fabrikant heeft geen specifieke datum gegeven, maar we moeten rekening houden dat hij rond de helft van 2019 verschijnt. Waar de duurste huidige Nissan Leaf je op dit moment iets meer dan €40.000 kost, zal de nieuwe Leaf e+ de bankrekening met €45.500 verlagen.

Reageer op artikel:
Nieuwe Nissan Leaf brengt je nóg verder op een accu
Sluiten