HMD Global gaat los in maart: veel nieuwe Nokia-toestellen in aantocht

HMD Global, de maker van Nokia toestellen, gaat op 19 maart veel nieuws bekend maken. Verwacht wordt dat de fabrikant op een eigen evenement de nieuwe Nokia toestellen onthult.

Het gaat naar verwachting om de toestellen die op het MWC in Barcelona gepresenteerd hadden moeten worden. Het coronavirus gooide toen roet in het eten. Het Finse bedrijf liet al voor de afgelasting van het MWC weten niet te komen uit angst voor het virus.

HMD laat ons raden

Veel is er nog niet over het evenement bekend. Wel plaatste het bedrijf een teaser op Twitter. Onder de naam van Juho Sarvikas, leidinggevende bij HMD Global van de Nokia toestellen, werd de tweet geplaatst. Daarop werd alleen de datum en de locatie van het evenement bekendgemaakt: 19 maart te Londen.

HMD lost hiermee waarschijnlijk een eerder gemaakte belofte in. Toen het Finse bedrijf bekendmaakte niet naar het MWC te komen, liet het al weten op een ander moment zijn nieuwe smartphones te willen presenteren.

Een veelvoud aan Nokia toestellen

Naar verwachting zullen een aantal toestellen uit het middensegment gepresenteerd worden. Ook zullen er dan goedkopere telefoons aan het publiek getoond worden. Dat meldt Nokia Power User. Enkele telefoons hiervan moeten ondersteuning voor het nieuwe 5G-netwerk gaan krijgen. De telefoons zouden Nokia 8.2, Nokia 5.2, Nokia 1.2 en Nokia C2 gaan heten.

Het MWC was voor HMD Global de laatste jaren de vaste plek om nieuwe series smartphones te onthullen. Zo werd vorig jaar onder andere de 9 PureView aan de wereld getoond. Met die telefoon wilde het Finse bedrijf de legendarische PureView serie doen herleven. Het toestel had daarom 5 camera’s, met het doel om de beste foto’s te maken van alle smartphones. HMD heeft de Nokia toestellen een nieuw leven ingeblazen door de rechten van de merknaam te kopen. Het originele bedrijf bestaat nog steeds, maar maakt geen telefoons meer.

Reageer op artikel:
HMD Global gaat los in maart: veel nieuwe Nokia-toestellen in aantocht
Sluiten