Ga los in Venetië met nieuwe Overwatch-map

Wie regelmatig Overwatch speelt, zal het vast niet ontgaan zijn. Afgelopen weekend heeft de game een nieuwe map gekregen in de vorm van Rialto. Mocht je echter een tijdje de game niet aangeraakt hebben, dan is dit een uitstekend moment om hem weer op te starten en de nieuwe omgeving te verkennen. Rialto is een map die zich afspeelt in Venetië, de welbekende Italiaanse stad die jaarlijks overspoeld wordt door miljoenen toeristen, die allemaal een boottochtje met de gondel willen maken.

Rialto laat je in Overwatch losgaan in Venetië

Je zult Rialto overigens nog niet tegenkomen komen als je enkel in Competitive Play speelt. De map wordt daar pas in een toekomstige update aan toegevoegd. Rialto is een Escort-map, wat betekent dat je moet proberen om als aanvallende team de payload naar het einde te brengen en dat als verdedigende partij juist moet voorkomen.

En dat alles in de setting van de Italiaanse stad, die er heerlijk uitziet. In de onderstaande trailer zie je hoe de verschillende toeristische trekpleisters in de game zijn verwerkt, terwijl het tegelijkertijd ook nog een typisch Overwatch-sfeertje kent.

Ook heeft Blizzard wat achtergrondinformatie gegeven over de map en hoe dat binnen de wereld van Overwatch past. Zo was de stad ooit de plek waar de Talon-agent Antonio Bartalotti woonde. Als je iets hebt met het achtergrondverhaal van Overwatch, dan is het goed om te weten dat Bartalotti een belangrijk onderdeel was van het zogenaamde Venice Incident, waar je hier meer over kunt lezen.

Overwatch
Overwatch
Overwatch
Overwatch
Overwatch
Overwatch

In de wereld van Overwatch heeft de Italiaanse overheid er alles aan gedaan om Venetië te behouden voor de toeristen, die nog altijd massaal komen. Of je de stad echter wil bezoeken terwijl de strijd in Overwatch gaande is, is nog maar de vraag.

Wil je meer weten over de game? Hier geven we je een paar goede redenen om de game te halen.

Reageer op artikel:
Ga los in Venetië met nieuwe Overwatch-map
Sluiten