Nieuwe Raspberry Pi 2 is een top computer, maar heeft een probleem

Vorige week werd plots de nieuwe Raspberry Pi 2 gepresenteerd. Een spotgoedkope mini-computer die krachtiger dan ooit is. De computer beschikt over 1GB aan werkgeheugen en een nieuwe snelle Broadcom processor. Daarnaast heb je de beschikking over vier USB-poorten en een HDMI-poort. Ook is Microsoft een speciale versie van Windows 10 voor het apparaat aan het ontwikkelen, maar dat even terzijde.

De nieuwe Raspberry Pi 2 heeft ondertussen al een aantal vroege kopers bereikt en hebben het apparaat natuurlijk volop getest. Tijdens de testfase werd er echter op een vreemd probleem gestuit. Als je namelijk met een bepaalde camera een foto van de computer maakt, dan crasht de computer en stopt-ie ermee. Check onderstaande video maar eens.

Wat blijkt, het gaat om camera’s die een Xenon-flitser gebruiken. Een chip op het circuit board is blijkbaar nogal gevoelig voor licht en is niet goed afgeschermd. Hierdoor crasht de chip wanneer er wordt geflitst. Dit zal niet bij alle flitsers gebeuren. Xenon-flitsers staan erom bekend krachtiger dan normale flitsers te zijn dus kiezen smartphone-fabrikanten er vaak niet voor om een Xenon-flitser in het toestel te plaatsen. Dat had Samsung met de K Zoom dus eerder moeten weten, want op het officiele Raspberry Pi-forum is te lezen dat de Xenon-flitser van de ‘smartphone’ de nieuwe Raspberry Pi uitschakelt. Het probleem schijnt zich overigens niet bij de eerste versie van de Raspberry Pi voor te doen dus zal het bedrijf snel een oplossing voor dit probleem moeten vinden. Kijk dus uit als je van de nieuwe Raspberry Pi 2 foto’s maakt.

Reageer op artikel:
Nieuwe Raspberry Pi 2 is een top computer, maar heeft een probleem
Sluiten