Jelle van Es
Jelle van Es Gadgets 24 apr 2018

LEGO First geeft kinderen educatieve uitdagingen in de ruimte

LEGO First is een serie aan sets die gemaakt worden voor het basis en middelbaar onderwijs. LEGO daagt scholieren elk jaar uit om in een bepaald genre iets te maken en daarmee problemen op te lossen. Momenteel loopt er een uitdaging rondom Hydro Dynamics, waar deelnemers zelf een robot moeten maken om daarmee water problemen op te lossen. De volgende serie aan LEGO First neemt deelnemers mee in de ruimte met de sets Mission Moon en Into Orbit.

LEGO First

LEGO First bestaat al sinds 1989 en is een jaarlijkse competitie waar inmiddels zo’n 350.000 studenten aan mee doen. Via het bouwen van LEGO krijgen zij zo bepaald inzichten, die zij later weer kunnen gebruiken bij het oplossen van echte problemen. FIRST staat daarbij overigens voor For Inspiration and Recognition of Science and Technology.

Met de nieuwe sets krijgen de deelnemers een serie aan opdrachten die zij met hun eigen gebouwde creatie moeten oplossen. Welke dat zijn, dat is nog niet bekend, maar hieronder een opdrachtenlijst die de deelnemers van de Hydro Dynamics kregen voorgeschoteld.

LEGO First

Van de twee sets die worden uitgebracht is Mission Moon bedoeld voor de deelnemers tussen de 6 en 10 jaar en zal de tweede set, Into Orbit zich richten op deelnemers tussen de 9 en 16 jaar.

LEGO First

Volgens de bedenkers achter de nieuwe opdrachten wordt er van deelnemers verwacht dat zij een LEGO Mindstorms robot maken, die een serie ruimtemissies moet voltooien. Hoe de deelnemers dat oplossen, ligt voor een groot gedeelte aan hun creativiteit. Er zijn dus meerdere wegen die naar Rome leiden.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe serie aan wedstrijden gaat beginnen, maar het is mooi om te zien dat studenten via LEGO worden uitgedaagd om oplossingen te vinden voor problemen. Op deze manier leren zij om te gaan met robot-oplossingen en het begrijpen van coden. Wil je meer inspiratie om dingen te bouwen van LEGO? Check dan dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
LEGO First geeft kinderen educatieve uitdagingen in de ruimte
Sluiten