Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 15 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe serie van schrijver La Casa de Papel nu te zien op Netflix

La Casa de Papel is een van de grootste hits op Netflix. Het kan dan ook niet anders dat de nieuwe serie White Lines een groot succes wordt.

Hoewel White Lines zich net zoals La Casa de Papel zich op Spanje afspeelt, is de voertaal in deze serie Engels in plaats van Spaans. De serie gaat over een legendarische Engelse dj die 20 jaar geleden op mysterieuze verdwijnt. Nu wordt zijn lichaam eindelijk gevonden en dat levert veel vragen op. Zijn zus Zoe gaat op onderzoek uit en hoopt erachter te komen wat er daadwerkelijk is gebeurd. Ze denkt dat er iets niet klopt aangezien de politie het onderzoek snel stopt en daarnaast vindt ze dat zijn vrienden niet te vertrouwen zijn. Haar zoektocht gaat langs discotheken, dansclubs en wat andere obscure plaatsen. Zoe krijgt te maken met leugens en onthullingen die haar confronteren met de donkere zijdes van haar karakter.  Ze wringt zich uiteindelijk in allerlei bochten om alsnog de waarheid te achterhalen.

Samenwerking tussen Britten en Spanjaarden

Schrijver van de serie Álex Pina boekte eerder succes met het maken van La Casa de Papel. Hij krijgt daarbij hulp van het team achter hitserie The Crown wat de serie alleen maar ten goede kan komen. De samenwerking was een bijzondere. Zo had de serie zowel een Engelse en Spaanse castingdirecteur en zagen de makers het ook een beetje als antropologisch experiment. Uiteindelijk is de serie opgenomen in oktober, zodat het de coronacrisis heeft ontlopen.

Eerste beoordelingen

Hoewel de serie pas sinds vandaag op Netflix staat, zijn de eerste beoordelingen op IMDb verschillend. Terwijl een aantal mensen vinden dat de acteurs slecht gecast zijn en het script cheesy is, scoort het tot nu toe toch een 8,6. Recensenten zijn overwegend positief, zij geven de serie een 8 gemiddeld. Mocht de serie een succes zijn, dan komen er ongetwijfeld weer terug. In eerste instantie zijn de makers uitgegaan van drie seizoen die kunnen worden gemaakt.

Wil je weten wat je binnenkort nog meer op Netflix kunt verwachten? Wij hebben het voor jou op een rijtje gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nieuwe serie van schrijver La Casa de Papel nu te zien op Netflix
Sluiten