Nieuwe smartwatch Asus Zenwatch 2 beschikt ook over een digitale kroon

Toen de eerste smartwatches net op de markt kwamen zagen ze er voornamelijk futuristisch uit en vooral voor de tech-liefhebbers bedoeld die wel van zo’n geeky horloge houden. Fabrikanten snappen ondertussen dat het een alledaags item moet worden dat iedereen om de pols wil dragen dus moet het meer op een normaal horloge lijken. Wat begon met een touchscreen heeft Apple ervoor gezorgd dat de welbekende kroon weer in het horloge terug te vinden is. Wel een digitale versie uiteraard. En dit heeft ook Asus geïnspireerd. Vandaag presenteerden ze de Asus Zenwatch 2, draaiend op Android Wear en met digitale kroon voor de besturing. Iets dat we ook van de Apple Watch kennen.

De Zenwatch 2 is in de twee maten 45 of 49 millimeter beschikbaar en zijn er zo’n achttien combinaties met diverse bandjes en frames mogelijk. Het 2,5-inch AMOLED-scherm is gebogen en van een laag Gorilla Glass 3 voorzien. Stof- en waterdicht is de nieuwe smartwatch van Asus ook, moet-ie meerdere dagen meegaan en de nieuwe draadloze lader gaat ervoor te zorgen dat-ie sneller wordt opgeladen.

Overige specificaties worden in het derde kwartaal van 2015 bekend gemaakt. Dat geldt ook voor de prijs. De originele Zenwatch is in Nederland overigens nog niet zo lang verkrijgbaar. Sinds eind april voor 229 euro.

Reageer op artikel:
Nieuwe smartwatch Asus Zenwatch 2 beschikt ook over een digitale kroon
Sluiten