Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 9 jun 2019

Microsoft kondigt zijn nieuwe spelcomputer aan op de E3: Scarlett

Tijdens de E3-persconferentie van Microsoft heeft het bedrijf zijn nieuwe spelcomputer aangekondigd. Volgens Microsoft gaat het bij de nieuwe spelcomputer puur om gaming. De nieuwe spelcomputer heeft als werknaam Project Scarlett gekregen.

Maak kennis met Project Scarlett

Het gaat om een nieuwe generatie spelcomputer. Uiteraard maakt die alles beter. Het beperken van laadtijden is één van de eerste dingen die besproken werd tijdens de persconferentie. Project Scarlett beschikt over een custom made processor van AMD. Dat zegt niet heel erg veel natuurlijk. In een video spraken de makers over het feit dat Project Scarlett vier keer zo krachtig zou gaan zijn in vergelijking met de Xbox One X.

Er wordt bij Project Scarlett gebruik gemaakt van GDDR 6 geheugen, maar de hoeveelheid is nog niet bekendgemaakt. Kijken we vervolgens naar wat je er zoal mee kan, dan is een resolutie van 8K opvallend. Dat wordt dus weer een nieuwe tv in huis halen. Verder moeten framerates van 120 fps geen probleem zijn. En komen lichteffecten nog beter tot leven met Next-gen Ray Tracing. De SSD die er voor zorgt dat de laadtijden flink beperkt worden beschikt ook over Virtual Ram. Dat moet er voor zorgen dat het leven in de wereld op een grootsere en snellere manier tot leven komt.

Project Scarlett wordt eind 2020 uitgebracht. Dan begint dus de nieuwe generatie van spelcomputers. Eén van de eerste games die je kunt gaan spelen is Halo Infinite. Tijdens de persconferentie werd daar een nieuwe teaser voor getoond, welke je hieronder kunt bekijken.

Met Project Scarlett heb je ook de mogelijkheid om games van de Xbox 360 en Xbox One spelen. Op die manier heb je dus gelijk een berg aan titels om te gaan spelen en hoef je je games niet gelijk op Marktplaats gooien.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft kondigt zijn nieuwe spelcomputer aan op de E3: Scarlett
Sluiten