Deze onbekende Spotify-features maken muziek luisteren nóg leuker

Dat Spotify meer is dan alleen een muziek-streamer weten we wel. Je kunt luisteren naar audioboeken, een taal leren, hele concerten beluisteren en offline gebruik maken van de ‘Mighty Spotify Player’. Wij hebben nog wat features die het proberen waard zijn!

Vergeet-mij-lied

Het aanbod van muziek waar wij in ons leven mee in aanraking komen is bijna oneindig. Pop, rock, jazz, soul, RnB, hiphop, techno, deephouse, slagers… Het is lastig om alle hitjes die je chill vindt te onthouden. Soms kom je een klein cadeau tegen, tenminste dat vinden wij: een lied dat je nog niet kende, maar je direct wilt toevoegen aan je muzieklijst. Deze functie van Spotify speelt hier precies op in. ‘Forgotify’ brengt een ode aan briljante-en minder briljante- vergeten liedjes. Als jij ook wat parels wilt (her)ontdekken, en geloof ons die zitten er tussen, dan kan dat via deze link.

Toedeloe

De laatste werkdag voor je vakantie staat in het teken van de laatste dingen doen. Belangrijke mailtjes beantwoorden, collega’s inlichten die je werk overnemen, collega’s inlichten over hoe jij binnen 24-uur met je bips op vakantie bent -en zij niet- en een out of office-mail instellen. Wil je die mail een stuk leuker maken? Gebruik dan ‘Out of Office’! Bij Out of Office of OoO vul je in waar je naar toe gaat, typ je je werk-mail in, geef je aan of de vakantie voro business of pleasure is, hoe je mood daar aangekomen eenmaal is (relaxation, adventure of party) en Spotify creëert een lijst gebaseerd op jouw wensen. Die lijst kun je weer kopiëren in je mail, waar de ontvanger weer op kan klikken en zo kan hij/zij meegenieten van jouw vakantie. En je kunt die lijst ook aan je eigen lijsten toevoegen, dan kun je er zelf ook naar luisteren. Wij zeggen: top uitvinding! Instellen in je mail? Klik dan hier!

Uber chill ritje

We schreven al eerder over de samenwerking tussen Spotify en Uber. Het beste daaraan is dat je je account (alleen premium) kunt aansluiten op de muziekinstallatie van de desbetreffende Uber. Het enige dat je hoeft te doen is je Spotify-account opgeven in je Uber-profiel in de Uber-app, een auto uitkiezen die een Spotify-feature heeft, erin gaan zitten en BAM: je eigen muziek! Als je toch bezig bent met Uber, check dan even hun nieuwe hoofdkantoor.

Meer Spotify

Deze features zijn wat ons betreft echte home-runs. Wij kregen geen genoeg van onze Out of Office Hawaii lijst en Forget me not gaf ons Bedlam Boys (de radio edit) van Fire on McGinnis. Maar dat is niet het enige dat we je kunnen vertellen over Spotify. Wil je namelijk weten welke playlist je het best kunt luisteren om ‘s ochtends wakker te worden? Wij zochten het voor je uit. Voor nu blijven we benieuwd waar Spotify de volgende keer mee gaat komen!

Reageer op artikel:
Deze onbekende Spotify-features maken muziek luisteren nóg leuker
Sluiten