Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 10 apr 2018

Nieuwe streamingdienst CineMember verdient plekje naast Netflix

Netflix is de onbetwiste nummer één als het gaat om streamen. Het gat naar de concurrentie is enorm, maar dat betekent niet dat andere diensten geen bestaansrecht hebben. Videoland, Amazon Prime, Pathé thuis, Cinetree. Stuk voor stuk uitstekende diensten die je naast Netflix kunt gebruiken en daar komt nu ook CineMember bij.

Deze nieuwe streamingdienst is een samenwerking tussen een aantal Nederlandse en Vlaamse filmdistributeurs. Zij hebben de handen ineengeslagen en bundelen nu hun krachten om een sterk platform te kunnen beginnen voor arthouse films.

Drive cinemember

De grote blockbusters ga je hier dus niet vinden, maar het is ook absoluut geen verzameling van alleen maar obscure en kunstzinnige films.

Aanbod CineMember

Op dit moment staan er vijfhonderd titels voor je klaar waaronder Oscar winnaar Son of Paul, het briljante Drive met Ryan Gosling, Slumdog millionaire en de sportdocumentaire Next Goal Wins. Ook voor de moderne man of vrouw valt er dus genoeg te vinden. Je kunt deze films nu al bekijken door hier een account aan te maken en iedere maand tien euro te betalen.

Directeur Rick Hartman heeft er alle vertrouwen in dat er ruimte is voor nog een streamingdienst. Ze stellen dan ook ambitieuze doelen.

Zo willen ze binnen twee jaar het aanbod hebben verdubbeld en er moeten na een jaar tienduizend betalende leden zijn. Dat is alleen nog niet genoeg om winstgevend te zijn. Daarvoor hebben ze veertigduizend leden nodig en die verwachten ze binnen vier jaar binnen te halen.

Netflix de deur uit?

CineMember is geen streamingdienst die Netflix gaat vervangen, maar meer een aanvulling. Zeker als je een echte filmliefhebber bent die graag op zoek gaat naar verborgen pareltjes. Dit maakt wel dat CineMember niet voor iedereen is. Ben je meer van de mainstream blockbusters en word je niet warm van filmhuisfilms? Dan kun je beter Videoland nemen naast Netflix. Zoek je wel een inhoudelijk aanvulling op Netflix? Dan is CineMember de tien euro per maand zeker waard.

Reageer op artikel:
Nieuwe streamingdienst CineMember verdient plekje naast Netflix
Sluiten