Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn 11 mrt 2017

Met deze iOS en Android apps leer je het snelst een nieuwe taal

Een nieuwe taal leren hoeft niet moeilijk te zijn! We hebben vijf apps op een rijtje gezet waarmee je voor je het weet vloeiend een tweede taal spreekt.

Een taal leren hoeft niet moeilijk te zijn!

De tijd gaat snel. Voor je het weet is het weer zomer, en staan we allemaal in de file op weg naar een vervallen camping in Frankrijk. Hartstikke gezellig, maar wordt het nu niet eens tijd om echt in een andere taal je eten te bestellen? Of, voor de dappere lezers onder ons, echt een gesprek te voeren? Daarvoor hoef je echt niet terug naar school. We zetten de vijf iOS en Android apps op een rijtje waarmee je het snelst een nieuwe taal leert.

Duolingo

We zullen meteen kleur bekennen: Duolingo is onze absolute favoriet. Deze app is ontwikkeld door de uitvinder van de captcha, Luis von Ahn. Je weet wel, die irritante tekentjes die je in moet vullen om te bewijzen dat je geen robot bent. Dat maakt de beste man echter helemaal goed met Duolingo. Waar taal-apps vaak relatief duur zijn, is Duolingo helemaal gratis. Toch ziet het er allemaal zeer goed uit.

Taal leren apps

Het leuke aan Duolingo is dat het niet alleen leerzaam is, maar er ook game-elementen in te vinden zijn. Vergelijk scores met je vrienden, verzamel achievements, speel spelletjes en voor je het weet spreek je een nieuwe taal. Nadelen? Om talen als Italiaans en Portugees te leren zul je Engels moeten spreken. Gelukkig gaat het om simpele woorden, dus dat zal waarschijnlijk geen probleem vormen. En ach, Engels kun je wel vanuit het Nederlands leren, dus dan begin je daar gewoon mee! Zo kun je voor je het weet een taal leren.

Busuu

Busuu leert je niet alleen een van de elf beschikbare talen, maar brengt ook gelijk een complete community met zich mee. De eerste twintig lessen zijn gratis, maar daarna betaal je 14,99 euro voor een taalpakket of 4.99 euro voor een onderdeel. Daar krijg je echter wel een van de beste taal-apps voor terug, waarmee je ook de wat minder mainstream talen zoals Japans en Mandarijn kunt leren.

Bovendien krijg je er dus een community bij. Native speakers helpen je met je uitspraak, zodat je zeker indruk kunt maken op de camping. Over de camping gesproken: Busuu heeft ook taal-cursus apps voor onderweg. Dan krijg je alleen zinnetjes die je helpen in bijvoorbeeld de supermarkt, een soort stoomcursus, die bovendien ook offline werkt. Daarnaast is er ook een kindervariant beschikbaar, waarmee kids Engels of Spaans kunnen leren. Een taal leren kan hartstikke gezellig zijn!

Memrise

Vind je cursussen al snel te lang of overweldigend? Check dan Memrise, een app die je allerlei kleine lesjes aanbiedt. Zo ken je voor je het weet de basis van een nieuwe taal. Het leuke aan Memrise is dat je niet alleen de taal van een bepaald land leert, maar bijvoorbeeld ook de topografie. Net dat extra stukje kennis dat je van pas gaat komen in het buitenland.

Memrise

Memrise kan je net zoals Duolingo overhoren, waarbij je de uitspraak nog eens kunt beluisteren of een geheugensteuntje kunt krijgen. Koreaans, Japans, Russisch of gewoon Engels: bijna elke taal is wel in de gratis app te vinden. Er is ook een Pro-abonnement, maar voorlopig heb je genoeg aan de gratis variant. Als je echt diep in een taal wil duiken, dan kun je beter een andere app kiezen, maar voor de basis is Memrise ideaal.

Babbel

Babbel heeft een losse app voor elke taal, dus let goed op of je de juiste hebt gekozen. Het leuke aan Babbel is de unieke aanpak. In plaats van testjes te doen, begin je gewoon met plaatjes. Het is aan jou om bij elk plaatje het juiste woord te kiezen. Ja, ook als je de taal totaal niet spreekt. Aan het begin is dat misschien lichtelijk frustrerend, maar uiteindelijk maak je steeds minder fouten. De app spreekt het woord in kwestie ook voor je uit, zodat je de klank ook leert.

Bovenal zit Babbel gewoon erg goed in elkaar, zowel qua ontwerp als qua opties. Helaas kun je enkel een taal vanuit het Engels leren, al zul je daar door de plaatjes-aanpak niet veel last van krijgen. Het grootste nadeel van Babbel is helaas de prijs. De eerste les van elke taal is gratis, maar daarna kost het meteen 4,99 euro per maand. Tenminste, mits je voor een jaarabonnement kiest. Alleen voor de diehard gebruiker dus!

Tandem

Als laatste optie kijken we naar Tandem, een app waarmee je echt met moedertaalsprekers gaat communiceren. Eng? Een beetje, maar zo kun je wel snel een taal leren. Je geeft aan welke taal je wil leren en welke taal jij spreekt, en vervolgens krijg je een selectie van gebruikers met dezelfde taalcombinatie, maar dan andersom. Je kunt hun interesses checken en zo de juiste partner uitkiezen.

Taal leren apps

Nu klinkt het wel heel erg als een dating-app, maar dat is zeker niet het geval. Nu kun je beginnen met het chatten, of zelfs met die persoon videobellen. Het is misschien niet de slimste aanpak als je echt de grammatica en daarmee de basis van een taal wil leren, maar Tandem bezorgt je wel een unieke ervaring. Daarnaast kan de app vooral een nuttige aanvulling op de andere apps uit dit rijtje zijn.

Wil je (on)veilig op vakantie? Dan helpt deze geanimeerde map je een handje. Check ook nog even ons overzicht van de beste Nerf guns, het kleurrijke speelgoed dat stiekem ook leuk is voor volwassenen.

Reageer op artikel:
Met deze iOS en Android apps leer je het snelst een nieuwe taal
Sluiten