Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 3 dec 2017

Deze televisie ziet er tegelijkertijd retro en futuristisch uit

Het is altijd grappig om te zien hoe mensen zich vroeger de toekomst inbeeldden en hoe science fiction films van back in the day eruit zien. Zo is de Téléavia P111 uit de jaren zestig een voorbeeld van een destijds futuristisch uitziende televisie. Uiteraard is de tv geen slanke den en komt het design niet in de buurt van de televisies die we nu hebben. Het blijft echter wel een mooi apparaat en design studio PDF Haus bedacht dat het een perfecte kandidaat zou zijn om een moderne makeover te geven.

Nostalgische vormen met moderne subtiliteit

De nieuwe P111 neemt veel kenmerken van het oudere model over. Zo is de tv nog steeds van plastic gemaakt en zijn ook de extreem afgeronde hoeken present. De originele Téléavia was ook bedoeld om mobiel te zijn, dus heeft de moderne versie een leren handle aan de bovenkant gekregen, om het apparaat overal mee naartoe te nemen.

Téléavia P111 televisie

En omdat je de tv op elke willekeurige plek zou kunnen neerzetten is hij uitgerust met speakers aan zowel de voor- als achterkant. Zo kun je zelfs wanneer je achter het apparaat zit, meegenieten van wat er op het scherm gebeurt. Uiteraard is niet alles van het oude design overgenomen. De knoppen aan de voorkant hebben bijvoorbeeld een modernere look gekregen en zijn minimalistischer geworden.

Téléavia P111 televisie

Jaren zestig televisie met nieuwe technologieën

Waar veel van het design van de jaren zestig televisie is overgenomen, hebben de hardware en gebruikte technologie natuurlijk wel een grote update gekregen. Zo komt de televisie tegenwoordig met wat nieuwere poorten. Je krijgt onder andere een HDMI aansluiting, maar liefst vier USB poorten, een WPS audio in/out en RGB in poort. Ook komt het apparaat met een moderne afstandsbediening, welke uiteraard wel het nostalgische space uiterlijk van de oudere variant overneemt.

Originele Téléavia P111
Originele Téléavia P111

Perfect voor nostalgische games

Op het moment is de nieuwe Téléavia P111 helaas nog een concept. Het is niet bekend over de televisie ooit in de winkel te koop zal zijn. Wij hopen van wel, want wie heeft dit apparaat nou niet nodig? Hij zou ook perfect zijn om het nostalgische spel Sonic Mania op te spelen om het gevoel van vroeger helemaal terug te brengen.

Designboom

Reageer op artikel:
Deze televisie ziet er tegelijkertijd retro en futuristisch uit
Sluiten