Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Cars 15 mei 2019

Nieuwe Uber modus laat chauffeurs hun mond houden

Als jij weleens een Uber neemt dan zou het zomaar kunnen dat je ooit een chauffeur hebt getroffen die praatje met je wilde maken. Leuk bedoeld, maar het had ook gekund dat jij er op dat moment helemaal geen zin in had. Het blijkt nu dat veel gebruikers er zo over denken en daarom komt de dienst nu met een zogeheten Quiet Mode.

Uber introduceert Quiet Mode

Alhoewel de dienst in Nederland nog niet zoveel gebruikt wordt blijft Uber erg populair. Gezien het feit dat zo’n beetje iedereen zich als bestuurder kan aanbieden verschilt de ervaring per rit soms nog weleens.

Er zijn bijvoorbeeld chauffeurs die je gewoon naar de juiste bestemming brengen, zonder daarbij al teveel woorden te gebruiken. Wie veel met Uber reist zal ongetwijfeld ook weleens een persoon getroffen hebben die een gesprek probeert aan te gaan. Alhoewel dit erg gezellig kan zijn zal lang niet iedereen hierop zitten wachten.

Uber

Sterker nog, het blijkt dat veel gebruikers hierover geklaagd hebben bij de dienst. Vandaar dat men nu Quiet Mode gaat introduceren. Passagiers krijgen hierdoor de mogelijkheid om de chauffeur vooraf te verzoeken om tijdens de rit hun mond dicht te houden.

Uber Black

Deze service zal echter alleen beschikbaar worden voor klanten van Uber Black, de premium dienst van Uber. Gebruikers hiervan betalen gemiddeld zo’n 6 keer meer dan een normale rit.

De vraag is dus of jij instaat bent om de hele rit lang een praatgrage chauffeur aan te horen in ruil voor een lager tarief. Natuurlijk kun je de chauffeur ook gewoon vragen om stil te houden, maar dat zal niet iedereen durven.

Wel mogen passagiers die extra betalen daarnaast ook nog van een hoop andere extra mogelijkheden gebruik maken. Men krijgt bijvoorbeeld invloed op de temperatuur in het voertuig en kan de chauffeur verzoeken om mee te helpen met het inladen van de bagage.

Deze nieuwe mogelijkheden voor Uber Black zullen vanaf vandaag beschikbaar zijn. Wel zijn ze voor nu nog beperkt tot de Verenigde Staten. Wanneer ze naar Europa komen is nog niet bekend.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Uber modus laat chauffeurs hun mond houden
Sluiten