Daniel Koster
Daniel Koster Google 18 nov 2015

Nieuwe update Google Plus; deze nieuwe Communities en Collecties mag je niet missen

Google Plus bestaat al sinds 2011 en werd opgericht door Google als tegenhanger van Facebook. In Nederland is de dienst van Google echter nooit écht populair geweest. Er is om deze reden al flink gesleutel aan het medium. Zo werd het fotoaspect bijvoorbeeld naar Google Photos vertaald. Nu heeft Google Plus een nieuwe update gekregen om de dienst een nieuwe boost te geven.

De nieuwe update

Bij de nieuwe update van Google Plus ligt de nadruk op het delen van informatie. Communities en Collecties zijn hierbij het middelpunt. Communities zijn een soort forums waar over een bepaald onderwerp met elkaar kan worden gesproken. Collecties is het aspect van Plus dat een paar maanden geleden werd geïntroduceerd waarbij je je kunt abonneren op een pagina waar allerlei berichten over een onderwerp zijn terug te vinden. Volgens Google is de dienst nu meer gericht op de interesses van de gebruiker.

Waarom je Google Plus een kans moet geven

Met de nieuwe update is het naar onze mening een goed idee om Google Plus weer een kans te geven. Zo zijn er steeds meer mensen die het ongenoegen met sociale media als Facebook uiten en daarom kan het nu een ideaal moment zijn om eens te kijken of het gras groener is aan de overkant. Wij hebben daarom een paar toffe Communities en Collecties voor jou geselecteerd zodat je meteen kunt kennismaken met de update van Google Plus en kunt zien of het iets voor jou is!

Communities

We hebben een aantal Communities voor je uitgezocht. Dit zijn de plekken waar je als een soort van forum met elkaar kunt discussiëren over onderwerpen!

SoundCloud Users
Bij SoundCloud Users is het voor alle leden mogelijk om informatie te delen. Zo kun je links, foto’s enzovoorts in de community droppen. Dit is tof, aangezien je op deze manier in contact komt met allerlei artiesten en nummers. Een handige extra functie is dat je kunt filteren op genre. Ben jij bijvoorbeeld een fan van elektronische muziek? Dan is dit zeker een toffe community voor jou!

Lifehacking
Oké, dit is meteen onze favoriet. In deze community kan iedereen zijn lifehacks delen. Een voorbeeld is iemand die stopt met het gebruik van e-mail, overstapt op INBOX van Gmail en gaat laten weten hoe dit bevalt. Of iemand die een chille truc deelt hoe je ervoor kunt zorgen dat je rietje altijd in je blikje fris blijft zitten. Ideaal!

Joke of the Day
Ben jij op zoek naar een manier om je dag goed te beginnen dan is dit dé community voor jou. Bij Joke of the Day worden allerlei grappen door gebruikers geplaatst waar wij echt van in een scheur lagen. Zoals de onderstaande grap! Hahaha.

Genoeg andere toffe Communities
Wij hebben er nu drie voor je geselecteerd, maar er zijn nog genoeg andere Communities te vinden. Zo kunnen onder andere Netflix-viewers een aparte community om samen toffe series en films te ontdekken vinden en is het voor Star Wars-fans mogelijk om het naar alle lust te hebben over hun favoriete films ooit!

Collecties

We hebben ook een aantal Collecties voor je uitgezocht. Dit zijn de plaatsen waar een individu allerlei toffe content plaatst over een bepaald onderwerp.

Learning Photography
Het leren van fotografie is een enorme uitdaging. De mogelijkheden zijn eindeloos en zo ook de fouten die je kunt maken. Met de handige tips en tricks die je in deze collectie vindt til jij je fotografie-skills naar een hoger niveau.

Design
Het ontwerpen van zaken komt net zozeer neer op je eigen creativiteit als het opdoen van inspiratie. Daar is deze collectie met creatieve creaties en handige tips een fijn middel voor. We raden je niet aan alles blindelings te kopiëren je kunt er zeker leer uit trekken!

Food and Health
Waar we bij WANT van de technologieën zijn betekent dit niet dat we ons niet op andere zaken willen focussen, zoals eten. Want daar hebben we ook zeker een passie voor. Waar we Culy volgen voor dagelijkse eet-tips is ook de Food and Health collectie een leuk alternatief. Zo leer je hier bijvoorbeeld dat je langer leeft door het eten van noten en pinda’s. Toch goed om te weten!

Meer collecties
Er zijn ook meer dan genoeg andere collecties te vinden. Van grappige foto-collecties tot gaming-collecties en meer. Ook hier is het zeker de moeite waard om na het checken van de bovengenoemde collecties je Google Plus-horizon te verbreden. Veel plezier!

Downloaden Google Plus

Zoals we al zeiden vinden wij de nieuwe Google Plus update een aanrader. Je krijgt een samensmelting van verhalen en interacties, wat erg tof is. Op deze manier kun je op een persoonlijke manier contact houden met mensen, maar door middel van Collecties en Communities je horizon verbreden en de nieuwste trends binnen allerlei onderwerpen volgen. Je kunt de vernieuwde Google Plus nu downloaden voor iOS en Android!

Reageer op artikel:
Nieuwe update Google Plus; deze nieuwe Communities en Collecties mag je niet missen
Sluiten