Barry Kraakman
Barry Kraakman Tech 19 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe USB-hub van Satechi lost grootste probleem iMac op

De iMac van Apple is een pracht van een apparaat. Het minimalistische design is z’n tijd al jaren vooruit. Hoewel we al een tijd tegen dezelfde voorkant aankijken, lijkt het apparaat nooit te verjaren. Er is eigenlijk maar één klein puntje van kritiek, als we íets moeten noemen. En de nieuwe Satechi-accessoire lijkt hier een perfecte oplossing voor te bieden.

Het ‘probleem’ van de iMac

We snappen volledig waarom Apple de keuze heeft gemaakt om de visueel onaantrekkelijke poorten voor SD en USB’s naar de achterkant van de dekstop te verplaatsen. Totdat je op het punt komt dat je een USB-stick moet inpluggen. Elke iMac-gebruiker zal de acrobatische bochten, waarin je je op zo’n moment soms moet wringen, kunnen beamen. Waarschijnlijk zijn de ontwerpers van Satechi’s ontwerpafdeling dan ook iMac-gebruikers, want met hun nieuwste accessoire zijn acrobatische kunsten verleden tijd.

Bron: Satechi

Satechi’s USB-hub

De hub, die tevens als voet voor de iMac dient, vult het minimalistische design naadloos aan. Naast het feit dat het beeldscherm van de Mac iets hoger komt te staan, behuisd de voet één USB-C poort, drie USB-A poorten, een SD- én microSD-slot én koptelefoonaansluiting. En dat allemaal aan de voorkant, binnen handbereik. De hub zelf is met USB-C aan te sluiten. Omdat de oudere iMacs nog niet over zo’n aansluiting beschikken, heeft het bedrijf ervoor gekozen om een adapter van USB-C naar USB-A bij de hub te leveren.

USB-C de nieuwe standaard (of toch niet?)

Hoewel de populaire fabrikant van Apple-accessoires dus overtuigd lijkt te zijn dat USB-C de juiste aansluiting voor haar accessoire lijkt te zijn, heerst er in de industrie nog twijfel over de implementatie van deze aansluiting. Zo zien we op de voorkant maar één C-plug, terwijl de accessoire een drievoud van de traditionele USB-A-aansluitingen aanbiedt. Daarmee lijkt het nog niet volledig over te zijn op het gebruik van de nieuwe aansluiting. Iets waar meer grote bedrijven, die gezamenlijk de USB Implementers Forum vormen, mee zitten. Want, dat de connector in een apparaat past, wil namelijk niet zeggen dat het ook werkt. Zo kan een Thunderbolt 3-aansluiting niet hetzelfde als een USB-C aansluiting, terwijl ze qua vorm identiek zijn.

Hoewel Satechi dus zowel gebruikers van USB-C als USB-A tegemoetkomt, lijkt het accessoire de ideale match voor gebruikers van oude én nieuwe iMacs. Zelfs de keuze in kleur is op Apple’s line-up aangepast; er is zowel een zilveren als spacegrijs-versie te verkrijgen. En voor ongeveer €80,- is-ie van jou!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

satechi.com

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nieuwe USB-hub van Satechi lost grootste probleem iMac op
Sluiten