Rutger Houweling
Rutger Houweling Elektrisch 5 jul 2017

Vrooommm! Iedere nieuwe Volvo rijdt vanaf 2019 elektrisch

Het nieuws uit de automotive begint een beetje saai te worden. Het ene nieuwtje over elektrisch rijden na het andere nieuwtje wordt de wereld in geplugd. Dat is natuurlijk wel een goede zaak, want dat betekent dat steeds meer benzine- en dieselauto’s van de weg worden geduwd. Volvo Cars heeft vandaag bekend gemaakt dat iedere nieuwe Volvo vanaf 2019 over een elektromotor beschikt. Vroommm!

Volvo zegt verbrandingsmotoren langzaam gedag

Met het nieuws bedoelt Volvo niet dat er vanaf 2019 alleen volledig elektrische modellen van de productiebank af rijden. Het gaat om een aanbod van volledig elektrische modellen, plug-in hybride auto’s en Volvo’s voorzien van ‘mild hybrid’-technologie. Uiteindelijk zal Volvo tussen 2019 en 2021 vijf volledig elektrische modellen introduceren. Daarvan zullen er twee modellen onder Volvo’s Polestar vallen.

De Plug-in hybride auto’s en Volvo’s voorzien van een ‘mild hybrid’-systeem zullen dus nog wel over een verbrandingsmotor beschikken, maar worden ondersteund door een elektromotor.

elektrische volvo

Volvo laat zich inspireren door Tesla

Dat Volvo stopt met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor heeft te maken met Tesla. Volvo wil namelijk maar al te graag de strijd aangaan met de Tesla Model 3. Maar Volvo’s CEO Hakan Samuelson erkent ook dat Tesla erin is geslaagd om populaire elektrische auto’s te maken met een goede kwaliteit en een hoogwaardig design. Volvo heeft kwaliteit, duurzaamheid en design ook hoog in het vaandel staan, dus de keuze was snel gemaakt.

Impact op milieu moet worden geminimaliseerd

Auto’s hebben een grote impact op het milieu. That’s a fact. Volvo Cars wil deze impact met de nieuwe strategie minimaliseren en de luchtkwaliteit in steden verbeteren. Hierbij moet niet alleen worden gefocust op auto’s die minder of geen CO2-uitstoot hebben, maar dat de productie van auto’s ook klimaatneutraal is. Volvo Cars wil dit vanaf 2025 realiseren.

De eerste volledig elektrische Volvo komt dus in 2019 op de markt. Naar verluidt zal deze elektrische auto over een actieradius van 400 kilometer beschikken en gaat tussen de 32.000 en 38.000 euro gaat kosten. Dit zijn inderdaad betaalbare bedragen die we met een Tesla Model 3 kunnen vergelijken. En als we deze afbeeldingen mogen geloven ziet de auto er ook nog eens fantastisch uit. Zoals wij van Volvo zijn gewend…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vrooommm! Iedere nieuwe Volvo rijdt vanaf 2019 elektrisch
Sluiten