Epische nieuwe War of the Worlds serie in aantocht

Goed nieuw voor fans van sciencefictionseries. Er staat namelijk een nieuwe serie rondom War of the Worlds gemaakt waarvan vanavond deze eerste twee afleveringen te zien zullen zijn.

Het gaat hier om een project dat (zoals de naam misschien al doet vermoeden) haar inspiratie haalt uit de klassieke romans van H.G. Wells, maar dan wel met een hele andere uitwerking.

Nieuwe War of the Worlds serie

In War of the Worlds weten astronomen een geluidsfragment vanuit een andere wereld te bemachtigen, waarmee het bewijs voor intelligent buitenaards leven geleverd is. Waar de mensheid in eerste instantie vol spanning afwacht blijkt al snel dat de onlangs ontdekte levensvorm allesbehalve in vrede komt. Als een groot deel van de mensheid door deze aliens vernietigd wordt is het aan enkele groepjes overlevenden om erachter te komen wat eigenlijk de motieven van deze wezens zijn.

De achtdelige serie is geschreven door Howard Overman. Johnny Capps en Julian Murph waren verantwoordelijk voor de productie. Castleden zijn onder andere Elizabeth McGovern, Gabriel Byrne, Léa Drucker, Natasha Little, Adel Bencherif en Daisy Edgar Jones, Bayo Gbadamosi, Stephen Campbell
Moore en Ty Tennant.

War of the Worlds zal iedere zondag om 21:00 op Fox worden uitgezonden. Mocht je het gemist hebben dan kun je op donderdag de herhaling bekijken.

BBC miniserie

Voordat je denkt dat we in herhaling vallen, er is eerder dit jaar nog een War of the Worlds serie uitgebracht. Het gaat hier om een project voor BBC dat zich in het Victoriaanse Engeland afspeelt.

In tegenstelling van Fox bestaat dit project uit slechts drie afleveringen, waardoor je er een stuk sneller doorheen zult zijn. Wat natuurlijk zowel als voordeel als nadeel gezien kan worden. Het ligt er maar net aan hoeveel geduld je hebt.

Mocht je meer informatie over de versie van War of the Worlds willen hebben, dan kun je dit hier vinden.

Reageer op artikel:
Epische nieuwe War of the Worlds serie in aantocht
Sluiten