Tech 7 jan 2015 Rutger Houweling

Nieuwe wasmachines van LG en Samsung brengen interessante vernieuwing

Verwacht jij dat je wasmachine het dit jaar gaat begeven? En ben je alvast aan het kijken wat alle mooie opties zijn die dit jaar op de markt verschijnen? Uiteraard is het aanbod gigantisch, maar als jij op zoek bent naar interessante vernieuwingen zijn er twee wasmachines die je zeker even moet checken. Tijdens de CES 2015 presenteerden zowel LG als Samsung een nieuwe wasmachine die allebei op hun eigen manier bijzonder zijn.

LG Twin Wash System

De nieuwe wasmachine van LG is gemaakt voor de echte multitasker. Deze wasmachine kan namelijk twee wassen tegelijkertijd draaien. Stel nou je hebt een paar dagen niet gewassen en zowel je overhemden als je ondergoed zijn aan een wasbeurt toe. Dan kun je ontzettend veel tijd sparen door ze apart te wassen in dezelfde machine. In de kleinere trommel kun je dan je ondergoed wassen en je overhemden gaan in de grotere trommel. De wasmachine is verbonden met Wifi, waardoor je ‘m op afstand aan kunt zetten en je ontvangt een melding zodra je was schoon is.

De grotere trommel is met zes graden gekanteld en een paar centimeter naar boven verplaatst ten opzichte van vorige modellen. Hierdoor kunnen lange mensen gemakkelijker de wasmachine laden, wat in Nederland geen overbodige luxe zal zijn. Deze wasmachine gebruikt een technologie die TurboWash wordt genoemd. Dit betekent dat twee slangen op hoge druk wasmiddel in de kleding spuiten. Hierdoor wordt je kleding schoner, maar het scheelt ook tijd en water. Het is helaas nog niet bekend wanneer de Twin Wash System op de markt komt en over de prijs is ook nog niets gezegd.

Want-Wasmachine LG

Samsung Active Wash wasmachines

Zitten er in je kleding of die van je kinderen vaak vlekken waarvan je niet zeker weet of ze er nog uitkomen? Vaak probeer je de kleding dan nog even uit te spoelen voordat het in de wasmachine gaat. Samsung wil je hier met de de Active Wash graag mee helpen. Dit is een wasmachine met een ingebouwde wasbak waarin je je kleding kunt spoelen voordat je het gaat wassen. Dit spoelen kun je zelf doen of je laat het over aan de waterstralen die uit de onderkant van de klep komen.Want-Wasmachine Samsung

Naast goed spoelen kun je met deze wasmachine ook razendsnel voor schone kleding zorgen. De wasmachine kan een volle lading was binnen 36 minuten schoon maken. Het zou alleen fijn zijn als je droger er ook zo kort over deed. In dat geval kun je na ruim een uur weer je vieze kleding aantrekken. Wanneer de Active Wash op de markt verschijnt is nog niet bekend en ook de prijs is nog onduidelijk. Check ook de bizarre bioscoopfilm die Samsung heeft gemaakt over zijn nieuwe wasmachines.

Reageer op artikel:
Nieuwe wasmachines van LG en Samsung brengen interessante vernieuwing
Sluiten