Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 1 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit is wanneer het nieuwe Xbox-evenement wordt verwacht

Sony hield lang zijn kaken op elkaar wanneer het aankwam op de PlayStation 5. Maar inmiddels weten we daar veel van en hebben we gezien hoe de games en de spelcomputer ogen. Nu is het de beurt aan Microsoft met de Xbox Series X.

Eerlijk is eerlijk, het was Microsoft die vorig jaar al toonde hoe de Xbox Series X er uit zag en toonde ook al een tijdje geleden games van third-party ontwikkelaars. Maar uiteindelijk willen we de exclusieve games te zien krijgen. En die moeten deze maand getoond worden.

Het nieuwe Xbox-evenement komt er aan

Deze maand komt dat nieuwe Xbox-evenement. Dat zou plaats moeten gaan vinden in de week van 20 juli. Het gaat dan waarschijnlijk om de exclusieve games die komen op de Series X. Daarbij kijken we voornamelijk uit naar de gameplay van Halo Infinite. Die game komt naast de nieuwe spelcomputer ook nog op de One. Maar Microsoft heeft natuurlijk veel studios onder zijn hoede en daarvan hoop je dan dat er echt veel wordt getoond. We willen echt weggeblazen worden en enthousiast gemaakt worden om eind dit jaar de nieuwe spelcomputer in huis te halen.

Xbox Series X
De Xbox Series X (Afbeelding: Microsoft)

Naast de verwachtingen van de games, is er nog een heet hangijzer rondom de Xbox Series X. Er gaan al een tijd geruchten over een goedkopere versie van de spelcomputer. Deze heeft de werknaam Lockhart. Deze spelcomputer zou goedkoper, maar ook minder krachtig zijn. Zo zou je met die variant gebruik kunnen maken van een maximale resolutie van 1080p. Dat is meer dan genoeg voor de consumenten die geen 4K-televisie met HDR-functies in huis hebben. Hoe groot straks het verschil in prijs gaat zijn, dat is nog de vraag. Sony doet ook zoiets. Je hebt naast de standaard PlayStation 5 ook een digitale variant van de spelcomputer. Deze heeft geen mogelijkheid om blurays af te spelen en zal daardoor iets goedkoper worden.

Wil je meer lezen over wat er speelt rondom de Xbox Series X? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit is wanneer het nieuwe Xbox-evenement wordt verwacht
Sluiten