Sam Dille
Sam Dille Tablets & Computers 18 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Zoom update rekent eindelijk af met grote irritatie

Tijdens een zoom-meeting met vrienden of collega’s gestoord worden door een ongewenste gast. Je maakt het vast niet vaak mee, maar dit is blijkbaar een groot probleem op de videobeldienst. Gelukkig wordt dit verleden tijd met een nieuwe Zoom update.

Zoom is al vanaf het begin van de coronapandemie het populairste platform om op afstand met elkaar te communiceren. Of je nou een gezellige vrijdagmiddagborrel houdt met vrienden, of een business-call pleegt: Zoom is altijd een geschikt format waar je makkelijk met iedereen tegelijk kunt spreken. De applicatie ontwikkelt zich snel en komt regelmatig met nieuwe updates, om jouw gesprekken zo prettig mogelijk te laten verlopen. Afgelopen vrijdag is er weer zo’n nieuwe functie bijgekomen.

Irritante deelnemers in een mum van tijd geblokkeerd met deze update

Met deze nieuwe feature maakt Zoom het mogelijk om heuse ‘Zoombombers’ te verwijderen uit de call en te rapporteren. De nieuwe update is beschikbaar voor de Zoom desktop-versies voor Mac, PC en Linux. Ook voor de mobiele versies van de app is deze nieuwe functie beschikbaar.

Zoom
Zoom: app voor videoconferenties. (Afbeelding: Zoom)

De nieuwe update, die door het leven gaat als ‘deelnemersactiviteiten onderbreken’, heeft nog meer verbeteringen. Zo kunnen hosts nu een vergadering voor een bepaalde tijd pauzeren, een storende gebruiker uit de chat verwijderen en waar nodig het trust en safety team van Zoom waarschuwen bij opvallend gedrag.

Zoom groeit, maar blijft dat ook zo?

Dat Zoom een immens populaire app geworden is, is inmiddels een feit. Eerder schreven we al dat de applicatie in het tweede kwartaal van dit jaar het app-store record voor meest gedownloade app verbroken heeft. Met 94 miljoen downloads versloeg Zoom ruimschoots het record van TikTok.

Hoewel de app dus hard groeit, is er minder vertrouwen in de toekomst van de app. Met een coronavaccin in aantocht, daalt het aandeel van Zoom op beurzen met 17 procent. Of de app nog lang nodig blijft is dus maar de vraag. Deze nieuwe update is in ieder geval een fijne verbetering voor door komende maanden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Zoom update rekent eindelijk af met grote irritatie
Sluiten