Jelle van Es
Jelle van Es Films & Series 30 mrt 2020

Bekijk hier de nieuwste aflevering van Rick and Morty

Eind 2019 werden we in Nederland via Netflix getrakteerd op het vierde seizoen van Rick and Morty. Echter bestond dit seizoen maar uit een paar afleveringen en was het niet helemaal duidelijk of de rest later kwam of dat we op een vijfde seizoen moeten wachten.

En tot op de dag van vandaag is daar onduidelijkheid over. De makers houden de lippen redelijk stijf op elkaar. Toch hebben we iets van goed nieuws. Via de Youtube-pagina van Adult Swim is nu uit het niets een nieuwe aflevering verschenen van Rick and Morty.

De nieuwe aflevering van Rick and Morty

Het is echter wel een iets andere Rick and Morty dan dat je gewend bent. Het lijkt een soort ode-aflevering te zijn die gemaakt is door een Japanse studio. Hoewel de tekenstijl redelijk hetzelfde is, is de aflevering voorzien van Japanse stemmen en als we kijken naar de aftiteling, dan zien we daar ook allemaal Japanse namen voorbij komen. Dat neemt echter niet weg dat het mij als liefhebber goed kon bekoren en de aflevering zeker de moeite waard is om een paar minuten te voor gaan zitten

In deze Rick and Morty zien we de twee bekende helden in het oude Japan. Rick is daarbij een Samurai die met zijn zwaard goed van wanten weet en Morty is de Shogun, de leider, van het land. Samen worden ze aangevallen door een grote groep aan krijgers die het op hun leven gemunt hebben. Het geheel deed me een beetje denken aan de bekende scene in Kill Bill, waarin de heldin van het verhaal tegen een leger aan vijanden opnam om vervolgens te strijden tegen de grote baas van de scene. Maar ook heeft het wat weg van de betere games. Hoe dan ook, het smaakt wat mij betreft absoluut naar meer. Wil je meer lezen over de serie? Bekijk dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bekijk hier de nieuwste aflevering van Rick and Morty
Sluiten