George R.R. Martin Netflix serie Nightflyers na eerste seizoen gecanceld

Begin deze maand verscheen de serie Nightflyers bij Netflix. Voor veel fans van Game of Thrones was dit een heugelijke gebeurtenis, aangezien de serie gebaseerd is op het gelijknamige boek van George R. R. Martin. De maand is echter nog niet om en we hebben helaas alweer slecht nieuws over de serie. De Amerikaanse televisiezender Syfy, welke verantwoordelijk is voor de serie, zou Nightflyers volgens The Hollywood Reporter en Deadline namelijk hebben gecanceld.

Duurste Syfy serie ooit

Het lijkt erop dat de serie veel initiële fans had, maar dat hij uiteindelijk niet goed genoeg scoorde. De serie werd een paar maanden geleden uitgebracht op Syfy en zou de duurste serie zijn die de zender ooit heeft gemaakt. Om het allemaal te kunnen bekostigen kregen ze een subsidie van de Ierse regering (waar de show is opgenomen) en werd Netflix aan boord gebracht als mede-producent. Nightflyers werd vervolgens in december uitgezonden op het science fiction kanaal en de tien afleveringen waren ook allemaal meteen te streamen. Vervolgens belandde de show ook bij Netflix, maar het mocht allemaal niet baten.

Nightlyers Netflix

Nightflyers: Psycho in de ruimte

Martin beschrijft Nightflyers als een verhaal over een spookhuis, maar dan op een ruimteschip en tevens als Psycho in de ruimte. Dit lijkt een formule te zijn die kijkers echter toch niet echt helemaal heeft weten om te halen. De serie speelt zich af in het jaar 2093 en volgt het verhaal van een groep wetenschappers die in de ruimte op weg is om contact te maken met buitenaards leven. Er blijkt echter ook een “spook” aan boord te zijn in de vorm van het bewustzijn van de moeder van de kapitein. Deze zorgt uiteraard voor allerlei onheil en probeert hier en daar mensen om zeep te helpen.

Weinig kijkers

Waar de serie redelijk spannend begint, wordt het al gauw wat vergezocht en net wat te fantastisch. Tijdens de laatste aflevering van de show wist Nightflyers helaas maar 420.000 kijkers te trekken op Syfy en het lijkt erop dat ook Netflix niet voor de benodigde aandacht heeft weten te zorgen. Het is nog onduidelijk of Netflix zelf nog verder gaat met de serie, maar voor Syfy zou het in ieder geval klaar zijn.

Hoe dan ook krijgen we in ieder geval wel meer van George R.R. Martin op de buis te zien. Er zijn namelijk concrete plannen voor een Game of Thrones spin-off en Martin zit zelfs ook na de denken over een tweede serie, waarin meer wordt uitgewijd over de Game of Thrones wereld.

Engadget

Reageer op artikel:
George R.R. Martin Netflix serie Nightflyers na eerste seizoen gecanceld
Sluiten