Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 24 jan 2019

Releasedatum zelfstrikkende Nike schoen bekend gemaakt

Door Back to the Future is de hype rondom zelfstrikkende schoenen al jaren dik aanwezig. De iconische schoenen staan symbool voor de klassieke franchise, maar worden anno 2019 toch echt werkelijkheid. Nike is al jaren bezig met het ontwikkelen van een zelfde soort schoen en kan hem nu echt op de markt brengen. De fabrikant maakt de releasedatum bekend. 

Releasedatum zelfstrikkende Nike schoenen bekend

Sinds Marty McFly uit Back to the Future zelfstrikkende schoenen droeg, staan deze hoog op het verlanglijstje van menig sneaker-fan. Dit weet Nike als geen ander en het bedrijf is inmiddels al jaren bezig om de fictieve schoenen werkelijkheid te maken. Veel prototypes zagen eerder al het levenslicht, maar van een definitief product kwam het nog nooit. Tot nu doen. Nike lanceert de eerste zelfstrikkende schoenen volgende maand al.

Op 17 februari lanceert Nike de Adapt BB sneakers: een paar schoenen die op afstand te bedienen zijn via de meegeleverde applicatie. Officiële details rondom de schoenen zullen we volgende maand pas horen, maar de geruchten beloven tot nu toe heel veel goeds. Zo zouden gebruiken de pasvormen van hun schoen kunnen wijzigen in deze app of de sneakers zelfs losser of strakker maken tijdens het dragen. Echter blijft het daar niet bij.

De Adapt BB is volledig naar eigen wens in te stellen. Niet alleen door hem via de app losser of strakker te maken, maar ook door verschillende tijden in te voeren. Heb je een kleine time-out? Dan gaan de schoenen wat losser zitten. Is het weer tijd om op te staan en verder te gaan met je dagelijkse bezigheden? Dan maakt de app de BB iets strakker en kun je weer verder gaan, zonder ook maar een seconde te bukken. Iets wat in combinatie met de ingebouwde sensoren ervoor zorgt dat het leven, ook op het gebied van kleding, makkelijker gaat worden. Deze sensoren meten namelijk hoeveel kracht er nodig is bij het aantrekken van de schoen en past de pasvorm daar geheel op aan. Hoe vet is dit?!!

Klant is koning

De klant is koning en dat weet Nike maar al te goed. Het heeft in de afgelopen jaren de grootste problemen van de consument onderzocht en daar hun nieuwe Adapt BB op afgesteld. Dit laat Jordan Rice, Senior Director SSE bij Nike, weten in een statement.

“Wat we wilden doen, was het benadrukken van een probleem dat veel consumenten hebben gemeld. We hebben gekeken hoe men een schoen gebruikt en daarop een schoen ontwikkeld die voldoet aan deze eisen.”

Zelfstrikkende Nike schoenen releasedatum

De Nike Adapt BB zal vanaf 17 februari te koop zijn voor een prijs van 350 dollar. Of de schoen ook daadwerkelijk naar Nederland komt, en welk prijskaartje hij draagt, is op dit moment nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Manners

Reageer op artikel:
Releasedatum zelfstrikkende Nike schoen bekend gemaakt
Sluiten