Peperdure custom sneakers: Nike Air Jordan IV Game Boy Edition

Het ontwerpen van custom sneakers is een vak apart. De vaak extreem exclusieve kunstwerkjes zijn om spontaan van te gaan kwijlen. Dat geldt al helemaal voor de Nike Air Jordan IV Game Boy Edition.

Dit pareltje is afkomstig van Johnny Barry. Dat is een bekende naam in het sneaker-wereldje. Hij is de oprichter van Freaker Sneaks, een bedrijfje dat custom sneakers in zeer gelimiteerde oplages uitbrengt. Oftewel, met prijskaartjes waar je U tegen zegt.

Nike Air Jordan IV Game Boy Edition

Vorig jaar scoorde Freaker Sneaks hoge ogen met de SNES-uitvoering van de Nike Air Jordan IV. De nostalgie spatte er vanaf. Nu is het team terug met een Game Boy Edition, en weet je wat? Dit model doet er nog een flinke schep bovenop.

Nike Air Jordan IV Game Boy Edition

Het klassieke groen getinte palet van de nostalgische handheld past perfect bij de sneakers. Het is minder heftig dan de donkere kleuren van oudere consoles. Daardoor komen de slim bedachte details nog beter tot hun recht.

Denk bijvoorbeeld aan de knoppen aan de achterkant, die je op de foto’s kunt zien. Mooi detail: de knoppen zijn nog klikbaar ook. Handig voor als jij je verveelt onderweg of in de klas. Op de flap zie je een screen van Super Mario Land, precies zoals het eruit zag op het schermpje van de Game Boy.

De hang tag maakt het pakketje helemaal af. Barry heeft daar namelijk een plastic cartridge voor gemaakt. Oftewel, de games die je vroeger in de handheld stak. Al met al is het een waar kunstwerkje geworden.

Nike Air Jordan IV Game Boy Edition

Peperdure custom sneakers

Bovendien is het een mooie match. De Game Boy deelt namelijk zijn verjaardag met dit paar iconische sneakers: 1989. Nu het slechte nieuws. De Nike Air Jordan IV Game Boy Edition is zoals eerder gezegd namelijk peperduur. Je betaalt maar liefst 1350 dollar voor een exemplaar. Ook worden er maar tien exemplaren gemaakt.

Voorlopig blijven wij dus maar naar de foto’s staren. Wist je dat Apple vroeger ook sneakers maakte? Ze zijn zeer zeldzaam, en van het prijskaartje kun je tig iPhones kopen. Je checkt ze hier.

Freaker Sneak

Reageer op artikel:
Peperdure custom sneakers: Nike Air Jordan IV Game Boy Edition
Sluiten