Robert Kroes
Robert Kroes Tech 2 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Rent Nike op Cryptokicks naar de Bitcoin?

Dat de Bitcoin langzaam maar zeker op weg is naar massa-adoptie is geen geheim. Steeds meer grote partijen stappen in cryptovaluta. Aan het rijtje namen kan nu Nike worden toegevoegd. Zij hebben vergaande plannen om hun eigen cryptomunt, Cyptokicks, te lanceren. Wij analyseerden de merkregistratie en bekijken het mogelijke gebruik.

Nike start eigen cryptomunt Cryptokicks

Advocaat Josh Gerben signaleerde dat Nike op 19 april een aanvraag heeft gedaan bij het merkenregister om de naam Cryptokicks als merk voor een nieuwe cryptomunt te lanceren. (Tekst loopt door na de tweet).

De aanvraag, die hier te besturen is, bevat een beschrijving van het mogelijke gebruik. Hier valt een aantal zaken op. Zo wordt wel vermeld dat de cryptomunt gebruik gaat maken van een Blockchain, maar niet dat er een eigen Blockchain wordt ontwikkeld.

Daarnaast zien we dat er, naast de te verwachten opties, zoals een betaaloptie, optie voor mobiel betalen en het gebruik in online stores ook een aantal meer bijzondere toepassingen wordt genoemd. Zo benadrukt men diverse malen dat de munt ook gebruikt kan worden in digitale games en voor crypto collectibles. De munt is er overigens nog niet, zoals Gerben uitnodigt heeft Nike de serieuze intentie uitgesproken om de munt te gaan gebruiken.

Wat kunnen we verwachten van Cryptokicks?

Om die vraag helemaal te beantwoorden moeten we ook een andere aanvraag van Nike meenemen. In maart registreerden zij namelijk een ander merk, Footware. Deze handelsnaam zou moeten worden gebruikt voor slimme toepassingen. Wanneer we deze twee aanvragen samen nemen zou er een scala van mogelijkheden kunnen openen.

Zo kunnen we ons voorstellen dat men met data ‘slimme sneakers’ van Footware online trainingsprogramma’s aanbiedt die je met Cryptokicks kunt kopen. Ook kan je denken aan sportgames waarbij je slimme gear, zoals schoenen of rackets gebruikt om in het spel te bewegen. Daarnaast kunnen we natuurlijk wachten op de mogelijkheid om met Cryptokicks te betalen of kortingen te ontvangen. Nu er op collectibles gehint wordt kan je ook voorzien dat men speciale producten beschikbaar maakt.

Nike op de Blockchain?

Op dit moment is niet helemaal duidelijk of Nike een eigen Blockchain wil ontwikkelen of de munt via een andere Blockchain zal distribueren. Wanneer men naar samenwerking zoekt zou een partner als VeChain (VET) voor de hand liggen. Zij kunnen immers met hun bestaande Blockchain gelijk de handel in namaakproducten aanpakken.

Wat betekent Cryptokicks voor de Bitcoin?

Het is bekend dat jonge mensen sneller open staan voor de Bitcoin dan ouderen en juist onder de jonge doelgroep heeft Nike een enorm bereik. De reputatie van Nike is goed, dus de doelgroep zal een cryptomunt naar verwachting makkelijk gebruiken. Het lijkt dan ook een stap om het gebruik van cryptomunten verder te normaliseren. Dit zou betekenen dat er meer vraag en dus grotere schaarste komt voor zowel de Cryptokicks als andere cryptomunten. Het is dus zoals altijd zaak om het nieuws en de livekoersen te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Rent Nike op Cryptokicks naar de Bitcoin?
Sluiten