Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 12 mei 2019

Nike gaat je schoenmaat meten met augmented reality

Weet jij wat je schoenmaat is? Natuurlijk weet je wat voor maat schoenen je altijd koopt, maar volgens Nike is die maat gebaseerd op een verouderd systeem dat een grove vereenvoudiging zou zijn van een complex probleem. Tegenwoordig zou het allemaal een stuk beter kunnen en daarom introduceert het sportbedrijf binnenkort Nike Fit om je te helpen de perfecte maat te vinden voor elke (Nike) schoen die je koopt.

Voeten scannen met Nike Fit

Nike Fit wordt een toevoeging aan de normale app van het merk en krijg je als extra optie wanneer je bijvoorbeeld je maat moet opgeven bij het bestellen van nieuwe sneakers. Nike beschrijft de feature zelf als een nieuwe scanoplossing, die een gepatenteerde combinatie gebruikt van computervisie, data wetenschappen, machine learning, kunstmatige intelligentie en aanbevelingen algorithmes. Dat is een hele mond vol, maar in principe betekent het dat de app een scan van je voeten maakt met behulp van je smartphone camera.

Nike Fit voeten meten

Niet altijd dezelfde maat

Tijdens het scannen wordt er een map gemaakt van je twee voeten met dertien verschillende datapunten. Deze accurate scan van je voeten kan vervolgens opgeslagen worden in je NikePlus account om later makkelijk weer te kunnen gebruiken als je aan het shoppen gaat. Interessant aan het systeem is dat je niet bij iedere schoen hetzelfde advies krijgt qua maat op basis van het Fit systeem. Nike geeft namelijk aan dat verschillende schoenen gemaakt zijn met een verschillend doel. Zo zou je waarschijnlijk je hardloopschoenen wat strakker willen, terwijl je alledaagse schoenen weer wat losser mogen zitten. In ieder geval hoef je er niet zelf over na te denken, want de app zou weten wat het beste voor je is.

De nieuwe feature is er nog niet, maar als het goed is komt hij eraan in juli dit jaar. Maar welke maat schoenen je ook hebt, als je last hebt van zweetvoeten wordt elke sneaker een bron van dubieuze geurtjes. Gelukkig kun je daar iets aan doen en AliExpress heeft de oplossing voor je in de vorm van een elektrische schoenen droger.

BGR

Reageer op artikel:
Nike gaat je schoenmaat meten met augmented reality
Sluiten