Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gear 17 apr 2018

Nike’s sneakers vertellen je binnenkort van alles

Adidas is al een tijdje bezig met het testen van de mogelijkheid om NFC chips in zijn sneakers te stoppen om klanten op deze manier te voorzien van extra informatie. Ook Nike lijkt geïnteresseerd te zijn in connected sneakers en komt binnenkort met een eigen limited edition variant van de nieuwe Air Force 1 NikeConnect QS NYC sneakers.

NikeConnect

Eind vorig jaar kwam Nike met NikeConnect op de proppen zetten en incorporeerde een scanbaar NikeConnect logo onderaan zijn NBA truien. Door je smartphone bij het logo te houden, kreeg je dan meer informatie over het betreffende NBA team.

Zo kon je scores bekijken en kreeg je toegang tot onder andere limited edition tickets en kleding. Dit is blijkbaar goed bevallen en binnenkort gaat Nike ook testen of het systeem goed werkt met sneakers.

NikeConnect sneakers

Exclusieve content en Nike evenementen

Het is de bedoeling dat er een gelimiteerd aantal AF1 NikeConnect QS NYC sneakers komt met een NFC chip onder het logo bij de hak van de sneakers. Als je met de NikeConnect app je smartphone bij de chip houdt, krijg je toegang tot exclusieve content en Nike evenementen in New York City. Ook krijg je de mogelijkheid om andere populaire Nike sneakers te kopen.

NikeConnect sneakers

Alleen voor een kleine groep New Yorkers

Op het moment is het sportbedrijf bezig met een b├Ęta test. Helaas krijgt alleen een klein groepje NikePlus leden in New York een uitnodiging om mee te doen aan de test via Nike’s SNKRS app. Voorlopig lopen wij dus nog niet rond in de sneakers, maar als alles goed gaat zullen ze vanzelf ook hier in de winkel verschijnen. Zou jij een NFC chip in je schoenen handig vinden?

NikeConnect sneakers

Nike is best veel bezig met technologie en je kunt je waarschijnlijk nog wel de zelfstrikkende HyperAdapt sneakers herinneren. Niet alleen strikken deze sneakers zichzelf, maar ze passen zichzelf ook nog aan naarmate je er langer op loopt. Sinds eind vorig jaar zijn de sneakers gelukkig weer te koop.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Nike’s sneakers vertellen je binnenkort van alles
Sluiten