Nike vraagt patent aan op sneakers met geïntegreerde loopband

Patentaanvragen zijn soms geniaal. De theekrans-auto van Ford mag er wat ons betreft bijvoorbeeld direct komen. Maar we richten ons nu op sneakers uit de toekomst met een geïntegreerde loopband. Daarop heeft Nike patent aangevraagd.

Nike sneakers met een loopband

Eerder zagen we al 3D geprinte Nike sneakers. Of gympen die zichzelf veteren. Maar als het aan Nike ligt, loop jij binnenkort op schoenen met een loopband in de zool. Niet zonder reden natuurlijk. De loopband – of zoals in het octrooi omschreven staat: het roterende transportelement – moet ervoor zorgen dat je met je voeten makkelijker in de sneakers komt.

Het octrooi omschrijft een magnetisch veld dat detecteert als je voet de schoen entert. De loopband komt dan in beweging en zorgt er vervolgens voor de je voet als het ware automatisch in de Nikes getrokken worden. Er wordt ook gewerkt aan een omgekeerd systeem, dat ervoor zorgt dat je juist makkelijker uit je schoenen komt.

Het patent is ingediend, wanneer Nike met de productie van de treadmill-fitted sneakers kan beginnen, is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Nike vraagt patent aan op sneakers met geïntegreerde loopband
Sluiten