Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 18 oktober 2018

Nike komt met nieuwe PlayStation sneakers

Schoenmaker Nike houdt wel van gaming en heeft zich meer dan eens laten inspireren door PlayStation. Eerder dit jaar maakte het bedrijf bekend dat zij een paar klassieke Nike-schoenen opnieuw gingen uitbrengen. En eerder dit jaar werd al er al een samenwerking met basketballer Paul George opgezet in de vorm van de Nike PG-2 Sneakers. Deze schoenen werden in zeer gelimiteerde oplage verkocht en zijn daardoor nu voor woekerprijzen op eBay te koop. En het lijkt er op dat er nu een nieuwe serie aan schoenen komt.

Nike en zijn nieuwe PlayStation-schoenen

De schoenen zijn nog niet aangekondigd, maar gelekt via Twitter-gebruiker Py_Rates, die wel vaker nieuwe schoenen dropt. Het gaat om twee nieuwe series, die gekoppeld zijn aan Paul George. De eerste bestaat uit een combinatie tussen wit en lichtblauw. Daarbij zie je ook heel erg licht de verschillende iconen van de PlayStation-controller en is de zool voorzien van spikkels die gebaseerd zijn op de kleuren van de actieknoppen. Ook is het PlayStation-logo in het grijs te zien op de lip van de schoen. Deze schoenen zouden 110 dollar moeten gaan kosten.

Het tweede paar is grijs met lichtblauw. Hierbij heb je geen spikkels op de zool, maar is het Nike-logo in vier verschillende kleuren te zien. Geel had daarbij alleen roze/paars moeten zijn om overeen te komen met het vierkantje van de PlayStation-controller, maar de andere kleuren zijn wel gebaseerd op de actieknoppen. Geel zit echter wel in het logo, dus daar zal het op gebaseerd zijn. Ook hier zie je de actieknoppen in de hiel verwerkt en valt het PlayStation-logo meer op met zijn traditionele kleuren. Dit paar moet als het goed is 90 dollar gaan kosten.

Wanneer de schoenen precies uitkomen, dat is nog niet bekend. Ook weten we niet of de serie net zo gelimiteerd is als de vorige serie waar Paul George en Nike aan hebben gewerkt.

Reageer op artikel:
Nike komt met nieuwe PlayStation sneakers
Sluiten