Nike brengt klassieke Playstation sneakers terug in nieuw jasje

Tijd voor een echte cultklassieker, en een waar collector’s item voor elke liefhebber van bijzondere sneakers. In 2006, alweer even geleden dus, bracht Nike in zeer gelimiteerde oplage een Playstation-variant van de AF1’s uit.

Nike x Playstation sneakers

Sindsdien is het paar sneakers een echte klassieker geworden. Over het design valt te twisten, maar anno 2006 was het een unieke samenwerking. Verzamelaars buitelden over elkaar heen om een paar te bemachtigen.

Nike Playstation sneakers Nike Playstation sneakers

Met een beetje geduld komen ze nu alsnog aan hun trekken, slechts twaalf jaar later. Nike brengt het legendarische paar namelijk opnieuw uit. Verwacht echter niet het oude design, want de samenwerking tussen de twee merken is in een nieuw jasje gestoken.

Dankzij het nieuwe kleurenschema zien de hebbedingen er naar onze mening een stuk beter uit. Iets meer sneaker, iets minder speelgoed. Een aantal nieuwe details zorgt dat gamers nog steeds beginnen te watertanden.

Nike Playstation sneakers Nike Playstation sneakers

Aan de zool en de hiel van beide schoenen zijn nu de beroemde icoontjes van de DualShock-controller toegevoegd. Er zit zelfs een subtiele hint verwerkt in het logo van Nike zelf.

Nu het slechte nieuws: de oplage is weer zeer beperkt. Nike noemt geen exacte getallen, maar je kunt het paar sneakers enkel aanschaffen via de SNKRS-app. Een soort loterij dus, waarbij je een zeer kleine kans hebt dat je überhaupt het recht krijgt om een paar aan te schaffen.

Hoeveel dat gaat kosten? Maar liefst 200 dollar. Wanneer je echt een paar wilt bemachtigen, ben je echter hoogstwaarschijnlijk veel meer kwijt tijdens een resale.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Reageer op artikel:
Nike brengt klassieke Playstation sneakers terug in nieuw jasje
Sluiten