Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 15 jan 2019

Nike teaset sneakers die werken met een smartphone

Nike is al vele jaren bezig met het maken van dikke sneakers. Daarbij zoeken ze regelmatig de grens op van wat er allemaal mogelijk is. En later vandaag zou daar een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd kunnen worden. Om 14 uur Nederlandse tijd doet het bedrijf een onthulling. Maar voordat het zover is, hebben ze eerst een tease de wereld ingegooid, waarbij een sneaker op één of andere manier gekoppeld wordt aan een smartphone.

Nike komt met sneaker die werkt met smartphone

In de Twitter-post van Nike zien we verschillende mannelijke en vrouwelijke basketballers voorbij komen. Onder andere Jayson Tatum en Kyle Kuzma van de Boston Celtics en de Los Angeles Lakers testten de nieuwe schoen. Het meest opvallende is de laatste sporter, waar ikzelf De’Aaron Fox van de Sacremento Kings in herken. Hij vraag of hij de schoenen kan koppelen aan zijn smartphone. Vervolgens doet hij iets op het scherm en is hij helemaal ondersteboven.

De grote vraag is nu natuurlijk wat de schoenen precies doen. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat het met de schoen mogelijk is om via de smartphone de veters te strikken of een soort klittenband vast te maken. Vergelijkbaar met de futuristische schoenen zoals die destijds in de Back to the Future-film werd getoond. Dat zou niet voor het eerst zijn. In 2016 lanceerde Nike al de HyperAdapt 1.0 die dat konden, maar die waren erg duur. Wellicht dat de opvolger een stuk betaalbaarder zou zijn.

Nike sneaker
De Nike Hyperadapt 1.0

Maar het zou ook kunnen dat je een soort van massage-achtige activiteit via de telefoon kan activeren. Wat het ook gaat zijn, als het goed is worden ze vanmiddag onthuld en kunnen we zien of het echt zo spectaculair is als dat we hopen.

Reageer op artikel:
Nike teaset sneakers die werken met een smartphone
Sluiten