Nike gaat marathonrecord verbreken met deze innovatieve hardloopschoen

Nike heeft een hardloopschoen aangekondigd die het lopen van marathons naar een hoger niveau moet gaan tillen. Maak kennis met de Zoom Vaporfly Elite.

Zoom Vaporfly Elite: innovatieve hardloopschoen van Nike

Hardlopen is een kunst op zich, een kunstvorm die Nike deze week naar een hoger niveau heeft getild. Het bedrijf wil records gaan verbreken met zijn nieuwe Breaking2 initiatief. Het doel? Een groep van drie hardlopers een complete marathon in minder dan twee uur laten rennen.

Nike zoom vaporfly elite

Een innovatieve hardloopschoen moet Nike gaan helpen om geschiedenis te schrijven. Maak kennis met de Zoom Vaporfly Elite. De bijzondere hardloopschoen maakt gebruik van een nieuwe technologie genaamd ZoomX. Het komt er op neer dat de tussenzool een dikker dempingssysteem heeft, met meer foam.

Dat biedt niet alleen meer ondersteuning voor zo’n lange afstand, maar zorgt er ook voor dat hardlopers met meer energie kunnen afzetten. Dat maakt de Vaporfly Elite uniek, want de meeste hardloopschoenen hebben juist een zeer platte zool.

Daarnaast zit er ook een koolstofvezelplaat in de schoen verwerkt. Daardoor is de overgang tijdens het afzetten bij elke stap een stuk soepeler. Althans, als we Nike moeten geloven. Voorlopig blijft het namelijk bij een concept, enkel gebouwd voor de recordpoging.

ZoomX komt ook naar de winkels

Toch kun je alvast beginnen met sparen, want Nike heeft de technologie ook verwerkt in een schoen die wel gewoon in de winkels komt te liggen. Dan hebben we het over de Zoom Vaporfly 4%. Een treffende naam, want het merk beweert dat hardlopers vier procent effici├źnter marathons kunnen lopen met de innovatieve wedstrijdschoen.

Nike zoom vaporfly elite

Daarnaast komt er ook een all-round variant, de Nike Zoom Fly. Daarmee kun je ook gewoon trainen. Ook heeft het merk een hardloopschoen aangekondigd die gefocust is op comfort en ondersteuning, de Zoom Fly. De strakke hebbedingetjes zijn vanaf 8 juni te koop. Hierboven zie je ze op een rijtje.

Check ook even de zelfstrikkende sneakers van Nike. In dit artikel leggen we uit waarom je echt een winnaar wordt dankzij hardlopen. Blijf je liever thuis op de bank zitten? Dan moet je deze game absoluut geprobeerd hebben.

Nike

Reageer op artikel:
Nike gaat marathonrecord verbreken met deze innovatieve hardloopschoen
Sluiten