Rutger Houweling
Rutger Houweling Fotografie 22 aug 2012

Nikon COOLPIX S800c: de sociale-mediacamera die draait op Android

Eerder gaven wij al aan dat Nikon met een Android COOLPIX camera komt. De geruchten kloppen, want vandaag is de COOLPIX S800c gepresenteerd.

De S800c is uitgerust met het besturingssysteem Android 2.3. en maakt via WI-FI verbinding met het internet. Op deze manier is iedere app van Google Play te downloaden. Dit hoeven dus niet alleen fotoapps te zijn, maar ook sociale-media-apps of games.

Kan de S800c ook een beetje kwalitatief fotograferen? Het lijkt er in ieder geval wel op. Er zit een NIKKOR-objectief met 10x optische zoom (25–250 mm) en een 16-megapixel CMOS-sensor met belichting via de achterzijde in. De fotofuncties bedien je op een 8,7cm hoge-resolutie OLED touchscreen. Verder zit er een GPS-functie ingebouwd en kun je Full HD-film (1080p) met stereogeluid. Naar verwachting is de camera vanaf 27 september 2012 verkrijgbaar in Nederland voor een adviesprijs van €399,-.

Wij zouden deze innovatie op cameragebied in ieder geval graag willen testen en checken of -ie wel degelijk ‘Vind ik leuk!’-foto’s maakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nikon COOLPIX S800c: de sociale-mediacamera die draait op Android
Sluiten