Jelle van Es
Jelle van Es Games 5 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Transfer Ninja van Twitch naar Mixer pakt goed uit voor Microsoft

Wanneer je aan livestreaming content denkt, dan denk je waarschijnlijk al snel aan Twitch, wat momenteelhet grootste streamingplatform is. En op dat platform is de streamer Ninja één van de grootste namen. Althans, dat was hij. Eind vorige week werd bekend dat hij stopte met streamen op Twitch en voortaan exclusief te zien zou zijn op Mixer, een streamingnetwerk dat onderdeel is van Microsoft. En die transfer lijkt voor het bedrijf erg goed uit te pakken.

Ninja op Mixer is een succes

Op de stream die Ninja uitzond op Mixer waren er zo’n 65.000 kijkers die zagen hoe hij zo’n zes uur lang Fortnite speelde. Maar belangrijker voor Microsoft is dat de overstap er voor zorgde dat de app van de service zo’n 500.000 keer werd gedownload. Op die manier wordt Mixer ook in één klap interessanter voor andere streamers om hun ding op te doen.

En op de lange termijn is het ook interessant voor Microsoft. Net als Sony is het bedrijf van plan om volgend jaar een nieuwe spelcomputer op de markt te brengen. Ook al is de Xbox One eenfijne console, het grote succes is het niet geworden. Door Mixer een groot platform te maken, heb je gelijk een grote groep aan trouwe volgers die je direct kunt benaderen om de nieuwe spelcomputer te laten overwegen. Of in elk geval zoveel mogelijk dingen er van te laten zien, zodat de vibe rondom de nieuwe spelcomputer een stuk interessanter wordt.

Halo Infinite
Halo Infinite, de nieuwe game. Bron: Microsoft

Daarnaast is Ninja iemand die voor zijn succes van Fortnite bekend stond als iemand die heel erg goed was in Halo. Door de grootste streamer te koppelen aan je platform en tegelijkertijd weet dat er een nieuwe Halo game aankomt, dan zou je zomaar kunnen zien dat de beste man in het traject naar de release van de game een grote rol gaat spelen. En op die manier lijkt de transfer van Twitch naar Mixer voor Microsoft nu al goed uit te pakken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Transfer Ninja van Twitch naar Mixer pakt goed uit voor Microsoft
Sluiten