Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 9 januari 2019

Nintendo brengt games van Yoshi en Kirby uit in maart

Het gamejaar is eigenlijk pas deze week begonnen. In de eerste week van januari hebben veel bedrijven hun deuren nog gesloten en is het personeel op vakantie. Maar inmiddels loopt alles weer op volle toeren en krijgen we langzaam, maar zeker te weten wanneer games uitkomen. Vandaag heeft Nintendo de releasedata van twee games van hun bekende personages vrijgegeven. Het gaat daarbij om Yoshi’s Crafted World en Kirby’s Epic Yarn.

Nintendo-games komen in maart

Als eerste is het de beurt aan Kirby’s Epic Yarn. De game komt uit op de Nintendo 3DS en is een port van de gelijknamige game die eerder op de Wii verscheen. In de game komt Kirby terecht in een wereld die uit wol en andere kledingsmaterialen bestaat. Het is aan Kirby om de tegenstanders uit elkaar te halen en ze zo te verslaan. De Nintendo 3DS-versie van de game kent een aantal nieuwe games en de mogelijkheid om meer meubels in zijn eigen huisje te zetten. Ook is er de zogenaamde Devilish die voor een grotere uitdaging zorgt. Kirby’s Epic Yarn komt op 8 maart uit.

Yoshi’s Crafted World is de andere Nintendo-game en deze titel verschijnt op de Nintendo Switch. In de game ga je aan de slag met Yoshi, die je kent van het Mario-unversum. Waar Kirby draait om kledingsmaterialen, daar is Yoshi’s Crafted World gemaakt van materialen uit de hobby-kamer.

Het aparte aan Yoshi’s Crafted World is dat je levels die je voltooid hebt achterstevoren kunt gaan spelen, wat er voor zorgt dat de levels compleet anders aanvoelen en je nieuwe inzichten krijgt. Het is mogelijk om de game in je eentje te spelen, maar Yoshi’s Crafted World kent ook een cooperatieve modus, zodat je samen met een vriend of vriendin op de Nintendo Switch kunt gaan spelen. De game komt op 29 maart uit.

Kirby Nintendo 3DS

Wil je meer lezen wat er speelt op het gebied van de Nintendo Switch? Bekijk dan hier het overzicht.

Reageer op artikel:
Nintendo brengt games van Yoshi en Kirby uit in maart
Sluiten