Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 jan 2018

Nintendo heeft goed nieuws over de Nintendo 3DS

Met de introductie van de Nintendo Switch op de gamesmarkt, zou je denken dat de Nintendo 3DS zijn beste tijd heeft gehad. De Nintendo Switch is immers een console en een handheld in één en in staat om veel mooiere games op het beeld te toveren. Bovendien is de Nintendo 3DS al heel wat jaartjes op de markt en zou het wat dat betreft een mooi moment zijn om een einde aan het project te maken. Nintendo wil daar echter nog niks van weten.

Productie Nintendo 3DS zet door

Zo laat de president van Nintendo, Tatsumi Kimishima, tegenover de Japanse krant Kyoto Shimbun (shimbun is overigens Japans voor krant, dus is het vertaald de Kyoto Krant, mooi weetje van de dag), weten dat de Nintendo 3DS volgens de verwachtingen presteert en dat de handheld daarom in 2018 gewoon volop ondersteunt wordt. Zo verscheen vorig jaar nog de Nintendo 2DS XL, dat de mogelijkheid van het (nutteloze) 3D-effect uitzette voor een goedkopere instapprijs. Sinds die tijd zijn er heel wat extra exemplaren binnen de Nintendo 3DS-familie verkocht en wist het bedrijf afgelopen november met Pokémon Ultra Moon en Ultra Sun ook weer een nieuwe topgame af te leveren.

Nintendo 3ds

Bovendien heeft de Nintendo 3DS een enorme backcatalog. Je hebt natuurlijk het probleem dat er niet al te veel meer games voor uitkomen en we kijkend naar het releaseschema van 2018 ook niet al te veel spannende nieuwe titels, maar als jij een Nintendo 3DS in huis hebt, dan is de kans klein dat je alle topgames voor de handheld hebt gespeeld. Zo is het ruim zes jaar oude Mario Kart 7 nog altijd dik de moeite waard. En dat is dan ook de reden waarom Nintendo ook dit jaar nog genoeg Nintendo 3DS-exemplaren zal maken en naar de winkels zal uitleveren. En hopelijk krijgen we ergens dit jaar ook nog de aankondiging van een nieuwe grote game.

Reageer op artikel:
Nintendo heeft goed nieuws over de Nintendo 3DS
Sluiten