Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 okt 2018

Nintendo gaat jouw smartphone omtoveren tot een Game Boy

Het meest populaire device om vandaag de dag games op te spelen, is zonder twijfel je smartphone. Die heb je simpelweg altijd bij je en het is heel makkelijk om hem er bij te pakken en een game op te starten. Voor Nintendo is dit lange tijd wennen geweest, maar inmiddels heeft het bedrijf een aantal succesvolle apps uitgegeven en zouden er nu plannen zijn om dat succes verder uit te breiden. Nintendo zou namelijk werken aan een speciale cover die geschikt zou zijn om oude Game Boy-games mee te spelen.

Oude Game Boy-games op je iPhone

Dit is af te leiden uit een patent dat het bedrijf een tijd geleden heeft ingediend. Het zou gaan om een cover die je op je smartphone plaatst en dan gebruik kunt maken van de typische actienknoppen. Vervolgens is de verwachting dat Nintendo met een speciale app komt, waarbij het mogelijk is om daar games te downloaden en te spelen. De fysieke actieknoppen drukken vervolgens met de cover op je telefoon op het touchscreen en op die manier zou je games moeten kunnen spelen.

Game Boy cover

Het is dus niet een bluetooth-device dat je de mogelijkheid geeft om de games met een soort controller te spelen. Nu hoeft dit geen probleem te zijn als de cover heel goed op de smartphone zit, maar zodra er een beetje speling is, is de kans groot dat de commando’s die je invoert niet goed worden overgenomen, met alle ellende van dien.

Game Boy cover

Daarnaast moet je maar afvragen of die oude games vandaag de dag nog een beetje de moeite waard zijn op je smartphone. Er zijn bepaalde klassiekers die leuk blijven, zoals Super Mario Land 2, maar het grootste succes van de handheld, Tetris, is natuurlijk al lang als een andere versie uitgebracht. Bovendien moeten we nog zien dat het patent daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Wil je weten wat je vandaag de dag qua games kunt beleven? Bezoek dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Nintendo gaat jouw smartphone omtoveren tot een Game Boy
Sluiten