WANT: de volgende Nintendo-game voor je smartphone is nu te downloaden

Gaat 2017 het jaar van Nintendo zijn? Het zou maar zo kunnen met heerlijke dingen in het vooruitzicht als de Nintendo Switch, eigen escaperooms en pretparken. En dan heb je natuurlijk nog de mobiele games, zoals de Nintendo-game ‘Super Mario Run’.

Een highscore voor de kwartaalcijfers

Super Mario Run gaat in de volle sprint. Sinds 15 december is de iOS-app te downloaden. Op dit moment is-ie 78 miljoen keer gedownload. Vijf procent van de downloads betaalde tien euro extra voor de upgrade. Dat betekent vier miljoen verkopen en de Android-app moet (in maart) nog uitkomen!

2-2-2017 mario free stockphoto pixabay

Super Mario Run blijft doorrennen

Maar Super Mario blijft niet stilstaan om op adem te komen en te genieten van zijn succes. Om de Nintendo-game interessant te houden vindt er een ‘evenement’ in Super Mario Run plaats. ‘Mega Event! Gold Goombas!’ loopt van 1- tot 20 februari.

super-mario-run-screenshot_1242.0

Je zult tijdens het spelen de oude bekende Gold Goombas tegenkomen. Je verdient dertig munten per geel monster dat je verslaat. Ook verdien je per verslagen Goomba een postzegel. Deze verzamel je op een kaart en elke volle kaart levert je een Gold Goomba standbeeld op. Winning!

Meeeeeeeeer!

Maar dat is niet alles, want ook buiten Mario Run vindt er genoeg plaats. Het is vandaag 2 februari. Dat betekent dat Nintendo de mobiele versie van ‘Fire Emblem Heroes’ lanceert. Op iOS en Android kun je het strategische spel van Nintendo, dat in 1990 werd uitgebracht de vertrouwde NES, spelen. Hoe awesome?!

Nieuwe Nintendo-game: net even anders dan Mario Run

In eerste instantie is de Nintendo-game gratis te downloaden. Je kunt wel extra Orbs bijkopen om je leger te versterken. Eén pakket van drie Orbs kost je 1,85 euro en voor 140 Orbs betaal je 69 euro. De vraag is natuurlijk of Fire Emblem Heroes net zo’n succes wordt als Super Mario Run.

Het spel wordt in Japan al sinds 1990 gespeeld, maar in de rest van de wereld pas sinds 2003. Bovendien deelt Fire Emblem niet de bekendheid van Mario. Wél bestaat er nog steeds een toegewijde fanbase die de game tot een commercieel succes kunnen maken.

Fire-Emblem-Heroes-WANT

Slim Nintendo!

Wat ook een wezenlijk verschil is, is dat je bij Super Mario Run eenmalig tien euro betaalt, maar bij Heroes telkens meer van die Orbs kunt kopen. Dat betekent dat het spel over langere tijd geld in het laatje van Nintendo kan brengen. Dat is een flink voordeel!

In ieder geval is Nintendo naar onze mening de juiste weg ingeslagen met het uitbrengen van een aantal mobiele games per jaar. Dat in combinatie met de Nintendo Switch en de andere toffe dingen die voor ons in het verschiet liggen, kan 2017 helemaal Nintendo’s jaar gaan maken. Wij hopen van wel, want wij gunnen het Nintendo wel. Vooral door die indrukwekkende geschiedenis. Wat jij?

Insert coin to begin