Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 10 mei 2018

Voor Mario probeerde Nintendo geld te verdienen met… een LEGO-kloon

Vandaag de dag ken je Nintendo natuurlijk als het grote gamingbedrijf. Momenteel loopt alles op zijn rolletjes met de Nintendo Switch en de goede verkopen. Daarnaast heeft het met de Nintendo 3DS nog een succesvolle handheld en komt er veel geld binnen via de games die op de smartphones beschikbaar zijn. En met die laatste markt wil Nintendo eigenlijk nog veel meer gaan doen. Het grote succes begon eigenlijk met de NES, maar het bedrijf is veel ouder. Ooit begon het als een bedrijf dat speelkaarten uitbracht, maar in de tussentijd heeft Nintendo ook geprobeerd andere markten te veroveren. Zo wilde het ooit gaan scoren met een ordinaire LEGO-kloon.

Nintendo en zijn LEGO-kloon

Nintendo noemde zijn blokjes destijds N&B, wat mij het idee geeft dat het Nintendo & Blocks is, maar wellicht dat ik dat zelf invul. Het idee was eigenlijk hetzelfde als bij LEGO. Je kocht een set en kon die dan nabouwen door middel van een boekje. Zo kon je bijvoorbeeld een ruimteschip maken, wat in de tijd dat het speelgoed uitkwam (de jaren zestig en zeventig) met de maanlanding erg populair was. Ook had je een set waar je kleine blokjes naar beneden kon laten glijden om op die manier te zien welk blokje als eerste beneden was.

Succesvol werd de LEGO-ripoff niet echt. Althans, het is volledig in de vergetelheid geraakt. Wellicht dat de mensen van LEGO bij Nintendo in Kyoto op de koffie kwamen om toch even vriendelijk te vertellen dat het wel heel erg een ripoff was en dat het daar misschien door is gestopt.

Ook een zoektocht op eBay leverde niet al te veel op. We vonden slechts 1 advertentie waarin de blokjes werden aangeboden. Wel voor de hoofdprijs overigens. Zeker als je bedenkt dat het zich in een zeer matige staat bevindt. Het is maar goed dat het niks werd, anders hadden we waarschijnlijk nooit kennisgemaakt met Mario.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor Mario probeerde Nintendo geld te verdienen met… een LEGO-kloon
Sluiten