Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 24 jul 2019

Nintendo heeft het plan om Joycons gratis te repareren

Gisteren brachten we het nieuws dat er een rechtszaak zou worden aangespannen tegen Nintendo. Dit omdat een advocatenkantoor vond dat Nintendo niet goed zou omgaan met Joycons die niet helemaal goed werken. Er zijn veel gevallen waarbij we controllers zogenaamd driften. Dat betekent dat er een kant op wordt gestuurd zonder dat je het pookje die kant op beweegt. Nu zou Nintendo echter het plan hebben om die problemen zonder kosten voor de consument op te lossen.

Nintendo wil zelf Joycon-problemen oplossen

Website Vice zegt dat ze een interne memo onder ogen hebben gekregen waarin Nintendo stelt dat het bedrijf de problemen met de Joycons zelf wil oplossen. Zo wordt er gezegd dat de consument niet langer hoeft te bewijzen dat de kapotte Joycons binnen de garantie vallen. Mocht je echter in het verleden wel betaald hebben om je Joycons te fixen, dan zou je nu ook om een refund kunnen vragen.

Joycons

In dit geval gaat het wel om Amerikaanse gevallen en is het natuurlijk de vraag wat dat gaat betekenen voor de Europese markt, waar de rechtszaak niet onder lijkt te vallen. Het is in elk geval wel de eerste stap van het erkennen van het probleem en dat is alleen maar goed voor het consumenten vertrouwen in de Joycons zelf.

Het is overigens niet voor het eerst dat er problemen zijn met consolehardware of accessoires. Voor deze kleine soap met de Joycons was het met name de Xbox 360 die destijds veel stof deed opwaaien. Met de spelcomputer was er een kans dat je discs werden onder gekrast, waardoor de games onspeelbaar werden. En had je natuurlijk de beruchte Red Ring of Death, die min of meer aangaf dat je spelcomputer het niet meer deed. Als gevolg van die problemen werd destijds de garantie met een paar jaar verlengd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nintendo heeft het plan om Joycons gratis te repareren
Sluiten